1.. Sep, 2025 | 20:32
cibiņš ≡: zivs
Mammas laikā "Putna piens" skaitījās smalki saldumi.
Realitātē, putna "piens" ir atvemta barība, ar ko tiek baroti mazie.
Var arī mūsdienīgāk:
1. vakarā ieliek mērcēties pupiņas.
Nākamā diena:
2. sagatavo nepieciešamos virtuves piederumus;
3. izmērcētās pupiņas noskalo, un liek uz lēnas uguns vārīties / atsevišķā katlā liek vārīties arī šķeltos zirņus (nav nepieciešams mērcēt);
4. Pēc 45 min pākšaugus nokāš;
5. saspaida zirņus līdz viendabīgai masai, spaidot pievieno ūdeni pēc vajadzības;
6. pievienojot karstu ūdeni, saspaida pupiņas;
7. pupiņu zampu nokāš, lai paliek šķidrums bez apvalkiem;
8. uz aci, vai pus-uz-pus, atsevišķā traukā sajauc zirņu pastu ar pupiņu uzlējumu, rūpīgi sajauc;
9. pastāvīgi maisot, lai nenogulsnējas, ar tējkaroti maisījumu salej špricē.
Pārējais opcionāli. Sagrābt squabu, ar pirkstu nopaijāt galvu, ka šoreiz negriezīs nost, ietīt t-kreklā, un vardarbīgi barot.
Rezultāts: ir pazīmes par stabilākām kājām, un cerība, ka reiz spēs aizlidot.

Realitātē, putna "piens" ir atvemta barība, ar ko tiek baroti mazie.
Var arī mūsdienīgāk:
1. vakarā ieliek mērcēties pupiņas.
Nākamā diena:
2. sagatavo nepieciešamos virtuves piederumus;
3. izmērcētās pupiņas noskalo, un liek uz lēnas uguns vārīties / atsevišķā katlā liek vārīties arī šķeltos zirņus (nav nepieciešams mērcēt);
4. Pēc 45 min pākšaugus nokāš;
5. saspaida zirņus līdz viendabīgai masai, spaidot pievieno ūdeni pēc vajadzības;
6. pievienojot karstu ūdeni, saspaida pupiņas;
7. pupiņu zampu nokāš, lai paliek šķidrums bez apvalkiem;
8. uz aci, vai pus-uz-pus, atsevišķā traukā sajauc zirņu pastu ar pupiņu uzlējumu, rūpīgi sajauc;
9. pastāvīgi maisot, lai nenogulsnējas, ar tējkaroti maisījumu salej špricē.
Pārējais opcionāli. Sagrābt squabu, ar pirkstu nopaijāt galvu, ka šoreiz negriezīs nost, ietīt t-kreklā, un vardarbīgi barot.
Rezultāts: ir pazīmes par stabilākām kājām, un cerība, ka reiz spēs aizlidot.
