Reach The Skies: A Lifebook

Complete computer illiterate

Complete computer illiterate

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Complete computer illiterate:
Tikko nopirkts dators, un tā lietotājs sēž un blenž ekrānā, vērojot visu kas tur notiek. Lieki teikt, ka viņš nekad, nekad agrāk nav sēdējis pie datora, nerunājot nemaz par strādāšanu ar to. Pēc kāda brīža, kad uz ekrāna viss ir nomierinājies (Windows ielādējies), viņš sāk pētīt klaviatūru. Ilgi, ilgi pēta un pēc tam sašutumā un neizpratnē griežas pie uzstādītāja:
"Bet paskatieties! Šeit taču nav burtu ar garumzīmēm!"
  • Normāli. Rakstāmmašīnām ir burti ar garumzīmēm. Mana mamma arī ilgi nevarēja pierast, ka nevar nospiest vienu burtu, un uzreiz ir ar visu garumzīmi.
    • Vareetu jau buut incanti saakt razhot iipashaas latvieshu klaviatuuras, bet man liekas, ka buutu visai neeerti tik daudzas extra pogas uz klavas.
      • Neatceros vairs precīzi, cik pogu rakstāmmašīnai bija, bet nemaz tik ļoti daudz ne. Kaut gan latviešu klaviere būtu tāds pats lāča pakalpojums datorus iemācīties gribētājiem, kā latviskotais windows/offiss. Iemācās tā, bet pēc tam neko saprast nevar, kad jāstrādā uz citādāka.
        • Vo vo, vienmeer esmu skandeejis - Globalizaacija FTW!
          =)
          • Nē, nē, mainīt neko nevajag, vienkārši smieklīgs atgadījums iz dzīves :) Rakstāmmašīnai jau arī bija "šift" taustiņš, un nebija kaudze citu taustiņu, kuri parādījās datoriem.

            Globalizācija ftw indeed. žēl tikai ka daudzi domā savādāk, vai nu ar citu vietu, vai vispār nedomā ;)
            • Nu jaa, ir cilveeki, kuri uzskata globalizaaciju par kko ljaunu.
              Var jau vinjus saprast, "total power leads to total corruption" un tamliidziigi, bet tomeer, es domaju, ka tas ir vieniigais logjiskais cilveeces progresa scenaarijs, kas paveers celju lielaakiem sasniegumiem un saskanjai.
              ...but then again, esmu optimists sapnjainaam aciim :))
            • Man liekas, ka rakstāmmašīnas arī atšķirās. Ē burtu točna atceros no tiem laikiem, kad pati klibināju. Varbūt arī visi tur nebija. Un ar Shift bija lielie burti, nevis mīkstie.

              Runājot pa globalizāciju, tas ir koks ar diviem galiem. Internets, sakari, iespējas, transports - tas viss cenšas pasauli apvienot un no atsevišķām daļām padarīt par vienu veselu. Un tad ir tādas aktivitātes, kā piemēram, programmu latviskošana, kas gribot negribot atšķeļ daļu cilvēku no šī vienotā veseluma. Man nav nekas pret latviskās identitātes saglabāšanu, bet tas ir jādara ar galvu. Ir jomas, kurās nevajag tīši spraust to iekšā.
Powered by Sviesta Ciba