Zeloco vervelē - jrock [entries|archive|friends|userinfo]
zeloco

[ website | mājaslapa ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| DeviantArt CarbonMade Portfolio Behance Portfolio Etsy Alternative Fashion Forum ]

jrock [Sep. 1st, 2010|12:35 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[music |j-rock smth]

Elīzas un Ievuka iedvesmots šodien nolēmu pataustīties j-roka piedāvājumā, jo zinu nosaukt daudz grupu, bet reāli pārzinu tikai kādas 2 vai 3. Tā nu metos iepazīt Gazette, Plastic Tree, Screw un Mucc.
Klausījos gabalus un nosecināju cik tomēr mūzika nosaka cilvēka raksturu (vai otrādi). Varēju uzreiz pateikt, ka Mucc & Screw rubbed me the right wrong way :D ja tas k-ko izsaka :D Atgādināja bišķi svaigāos DeG gabalus. zāģis.. mm...
Un gazette bija smuki, bet mani neaizrāva.
Sapratu cik ļoti nozīmīga j-roka daļa ir vizuālais, jo arī snobiski skatījos uz Plastic tree, kad sākās dziesma "sanatorium", lasīju k-kāda ausija komentārus par mainstream vs... non-mainstream? (manuprāt viss ir relatīvi un j-rock japānā pavisam noteikti ir mainstream, imho), garlaikoti vēroju notiekošo video un tas vnk aizrāva. Tās bija vienas no garākajām 6 minūtēm manā dzīvē. Labā nozīmē. Nu vnk lieliski. Tas ir tāpat kā man ar DeG - nu riebās man viņu gabali līdz Shade neparādīja viņu dzīvos ierakstus. Mūzika uzreiz atdzīvojas. Nav vairs nedzīva.
Varbūt vnk esmu cilvēks, kam pie katras grupas un mūziķa jāzina kā viņš/viņa izskatās, lai klausoties man būtu bilde acu priekšā... Bet, teiksim, man nav ne jausmas kā izskatās Junkie XL vai Numans, lielākā daļa klasiķu (Prokofiev, M. Andrews, Jean-Jacques Hertz vai Francois Roy) seju man ir mistērija, bet esmu stāvā sajūsmā par viņu mūziku.
nav man tā lieta skaidra.
linkpost comment

Comments:
From:[info]santech
Date:September 1st, 2010 - 12:54 pm
(Link)
Non-mainstream? What a fucklol?
[User Picture]
From:[info]zeloco
Date:September 1st, 2010 - 01:44 pm
(Link)
what do you call non-mainstream?
From:[info]santech
Date:September 1st, 2010 - 04:17 pm
(Link)
tas jājautā tam kkādam ausijam kurš salīdzināja main vs non
From:[info]baleriina
Date:September 1st, 2010 - 05:10 pm
(Link)
Es tev vēl varētu ieteikt grupu Merry. Viņi ir diezgan psihi :) mazliet līdzīgi MUCC.
Ak jā un Plastic Tree, manuprāt IR labākā jrock grupa..priekš manis. Viņiem tie video ir tik skaisti un man ļoti patīk džeka balss (daudziem nepatīk tas jocīgais vokāls, līdz ar to arī nepatīk grupa, bet man tieši patīk tā skumjā balstiņa).
Bet par to izskatu es arī nezinu..kaut kā ar jrocku bija tā, ka pirmo tu ieraugi izskatu un pēc tam iemīli mūziku..jo viņiem tas vizuālais ir tik uzspiedošs..bet tagad es bieži vien nezinu kā izskatās tie, ko klausos.
Un reiz bija komentārs par manu last.fmu, ka es jau klausoties tās grupas tikai tāpēc, ka viņas nu tik kruti izskatoties. Mani tas aizskāra, jo tomēr mūzika ir pāri visam, pat jrockā, kaut arī daudzi tam nepiekristu.
[User Picture]
From:[info]zeloco
Date:September 5th, 2010 - 10:45 am
(Link)
uu, būs jāuzmet acs :) pld!
Nē, man bija tā, ka, piem., DeG man reāli nepatika :D tjip nesapratu o čom reč.
Kaut kāds debils komentārs XD Arī izdomājuši... lol.