zeerava

vnk muld

Feb. 27., 2011 | 11:12 pm
Iemuldēja: zeerava

šodien man samilza kaķu barotavu tēma, tieši pēc tam, kad kārtējo reizi biju salamājusies ar savu kaimiņieni-klaidoņkaķu barotāju.
paspēju jau ar aizdomāties, ka tas noteikti mani tik ļoti neuztrauktu, ja man nebūtu suns, kuru esmu spiesta vadāt pie pavadas tikai tāpēc, ka manā rajona liekas, ka katra sevis cienoša pensionāre uzskata, ka viņas pienākums ir barot tos kaķus un pie katra mājas stūra izveidot kaķīšiem barotavu. es pat reizums brīnos vai to kaķu maz ir tik daudz cik man te to barotavu ir.
tā nu patiesību sakot kopš kašķa manā prātā rosās tikai divas domas:

1. kā tikt no tiem kaķiem vaļā par spīti manām kaimiņienēm, jo man tomēr ir ar dusma uz viņām, ka redz kaķus mēs varam barot ar veikalā pirktām svaigām zivīm un kaķiem paredzēto slapjo barību(kas acīmredzot viņam ir lielā vairumā, jo šodien savas kaimiņienes priekšā izmetu viņas izliktās divas porcijas un izskatījas, ka viņa bij gatava likt ar trešo + ceturtā, kuru viņa ar varu sargāja no manis, pat piesolot, ka viņas dēls sados man pa manu purnu un vispār es esot kuce), bet nomainīt nama apsaimniekotāju un nosiltināt māju mēs nevaram, jo tas redz sadārdzinās izmaksas (pilnīgas muļķības privātie namu apsaimniekotaji ir lētāki nekā pašvaldības + apsiltinot māju, mēs mazāk tērēsim elektrību, lai piesildītu mūsu dzīvokļus). vēl ar protams dusma ir par toreizi, ka tikai tāpēc, ka mums kaķus vajag pabarot mēs neierodamies uz dzīvokļu īpašnieku sapulci. un mans mūžam prieku stāsts par to, kā barojot kaķus ar to pašu veikalā pirkto kaķu barību manas kaimiņies skaļi sūdzas par to, ka viņām esot mazas pensijas (a kaķu barībai nauda pietiek?). varbut ar tas viss nebūtu patiesi tik ļoti sasāpējies, ja mēs to varētu ar kkā tomēr bet nu smuki izdarīt, piemēram, pie miskastes nelikt zivis uz kkādas vakardienas Dienas avīzes (nu labi, pie šitā esmu es pati vainīga, jo pāris traukus ar zivīm ar esmu izmetusi miskastē) tiesi ta, ka, ja neskaties uz kajam, tad vari ar tais zivis iekapt un nelikt vinjas uz pie majas esosas kanalizacijas trubas, no kuras acimredzot nak siltums, jo sniega uz tas nav, vai ar starp masinam stavvietā!! vienmēr barība kaķiem tiek nolikta tur, kur noteikti staigā cilvēki. WTF?! labi, ka vismaz tagad arā ir auksts un tās zivis sasalts nevis sapūst, kā tas nereti gadās vasarā un tad tu ej mājās un osti sapuvusu zivju smaku. un vispār manuprāt tā tomēr ir neliela bezatbildība vnk barot kaķus, bet nevienam no viņiem pajumti nedot - atbilde uz manis uzdoto jautājumu bij - bet tie taku ir ielas kaķi, ka es tādu mājās ņemšu!
2. ir tomer labi, ka ir kāds, kas tomēr līdz citu cilvēku vienaldzībā atstātajiem kaķiem. visus jau mājās paņemt ar nevar un katrs nu jau mūsdienās dzīvo kā māk. tomēr tās ir dzīvas radībiņas un man viņu ar ir žēl un gribētos viņiem ar kkā līdzēt, bet ne tikai atstājot zivis pie miskastes. gribetos lai šie kaķi saņem to, ko tā teikt cilvēks tos pieradinot tiem bij apsolījis ar dotu. ja ne tas, kas paņēma un izmeta kaķi, tad vismaz kāds cits. varētu jau viņus aizsūtīt uz patversi, bet, ja es pareizi atceros, ka vienreiz, kad sazinājos ar patversmi par esošo lietu, man atbildēja, ka ja tos kaķus baro, tad viņi tiem pakaļ nebraukšot, jo redz viņiem naudas neesot par ko tādu skaitu uzturētu. un tagad man radās jautājums vai patversmes pievērš uzmanību tikai izcili cietušiem un publiski iztirzātiem dzīvniekiem, bet ielu kaķiem uzmanību nepievērš un tie var nomirt salā nemīlēti, radīt pēcnācējus, kas šo salu neiztur? varbūt patiesi sākt cīnīties par ielu kaķu tiesībām uz pajumti un aprūpi un pievērts sabiedrības uzmanību esošajai situācijai, lai patversmes kā visu pamesto dzīvnieku dižās glābējas uzņemtos tos pagaidam izmitināt pie sevis?



Ieskatos | visi samuldējumi


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..