yoni - Daudzsami (bet ne par zivīm) [entries|archive|friends|userinfo]
yoni

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Daudzsami (bet ne par zivīm) [Aug. 30th, 2017|06:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vēlējos uzrakstīt dažus padomus no savas vācelītes par threesome, foursome and moresome. Ja cilvēks nekad nav nodarbojies vai arī pieredze bijusi negatīva, neērta, vai laba, bet ne lieliska, un to gribētos uzlabot, ir daži padomiņi, ko ņemt vērā.
Neesmu lasījusi par šo tēmu nekādu informāciju, viss nāk tikai no manis pašas pieredzes, tāpēc, protams, kādam var būt citi novērojumi, ar kuriem droši var dalīties komentāros. Papildināt, noliegt, man viss būtu interesanti.
Man nav bijusi vairāk nekā 4 cilvēki gultā pieredze, tāpēc tas attieksies uz 3 vai 4, taču es domāju, ka var arī attiecināt uz vairāk, izņemot, varbūt, ja ļoti daudz, bet gan arī tam kādu patiesības graudu atradīsiet.
*
1. Sekss daudzatā ir stipri līdzīgs improvizācijas teātra darbībai. Tā kā man ir neliela izglītība šajos jautājumos, tad varētu teikt, ka tas palīdz :D Tātad, pats galvenais improvizācijas teātra likums ir tāds, ka nedrīkst noliegt piedāvājumu, bet to var visādi grozīt. Skatītāju šajā gadījumā nav (nu, varbūt ir, bet tas nav galvenais), taču kāpēc ir vajadzīgs gludens notikumu plūdums - nu, vīriešiem nolaidīsies, sievietēm apniks, visi izbesīsies, ja būs pārrāvumi, nesaprašanās, utt. Kopējs plūdums visā notiekošajā ir ļoti svarīgs. Tas tāpat kā tēlot teātrī, tikai šeit mēs piestrādājam pie plūduma paši sava, ne citu labuma dēļ. Ko tas tieši nozīmē teātrī? Tas nozīmē, ja kāds tev kaut ko saka - ejam uz mājām, vai paņem aiz rokas, tu nedrīksti vienkārši teikt - nē, neiešu, un močīt savu tālāk, vai izraut roku un ignorēt to, ka to kāds saņēma. Tu vari sākt klīrēties, ja tāds ir tavs tēls un klīrēšanās ir baudāma, vai tu vari izraut roku un iesist pa purnu, bet tu nedrīksti ignorēt un vienkārši atraidīt, jo atraidīt. Un no otras puses - tev ir pašam jāiet un jādara, tu nevari tikai gaidīt, kad citi aktieri tevi pamanīs un iesaistīs. Ko tas nozīmē seksā? Ja kāds dara to, ko tu negribi, tu nedrīksti vienkārši griezties prom, tev ir vai nu tas jāizbauda, vai jāpiecieš, vai jāpaskaidro, ka šitā tev nu galīgi nepatīk. Un tev ir pašam jāiet kaut kur klāt, meklējot kā tetra figūrai sev vietu. Ja tu sēdēsi viens malā, tevi ļoti ticams aizmirsīs. Jo vairāk cilvēku jo vairāk aizmirsīs.
2. Droši vien kāds jau uzlēca uz ecēšām par "jāpacieš", bet šeit slēpjas liela gudrība. Ja ar seksu nodarbojas divi cilvēki, kuri jau labi viens otru pazīst, nu, izņēmums varētu būt arī poliamori trīņi, kvadrīņi utt, kas jau pārcēluši šo visu ģimeniskās virsotnēs, tad tas ir kaut kas cits. Tur abi (vai visi) izpēta viens otru vai cits citu, un gadu garumā uzzina, kas patīk, kas nē. Gaidīt to no sveša vai pussveša, vai pat tuva cilvēka, kas tomēr nav jau šādā konkrētajā kombinācijā simto reizi, nevar. Jā, ja tev kaut kas tā ne visai, bet nav arī nekas traks, tad ir jāpacieš pirmajā reizē, jāpavirzās nost otrajā, un trešajā var aizrādīt, ka šitā varbūt nē. Te nav runa par to, kas galīgi nepatīk, bet katru reizi sakot, ka tev nepatīk, ja skūpsta kaklu tieši aiz auss, bet tu gribi, lai to dara vairāk uz rīkles pusi - nu zinies, princese vai karalītis atradies. Visiem nav jāzina tādas nianses. Pieiet otram cilvēkam, ar kuru tu neesi tik dziļi pazīstams, un kaut ko seksuālu darīt nemaz nav tik viegli (vairumam). Ja tu visu laiku klīrēsies, tu visu sabojāsi. Tāpēc jā, ir arī šis tas neitrāls, neperfekts jāpacieš.
3. Te mēs nonākam tālāk. Ja kopā ir cilvēki, kas šajā kombinācijā nav jau gadiem ilgi, tad viņi nevar zināt, ko tu gribi, un pilnībā izpildīt tavas vēlmes. Parasti tiek darītas divas lietas - tās, kas skaitās basic un vispārpieņemtas, un tās, kas patīk viņiem pašiem vai citiem cilvēkiem, ar kuriem viņi ir bijuši. Tas ir normāli, ka citi nevar niansēti izpildīt to, ko var tavs gadiem trenētais partneris. Gaidīt kaut ko tādu ir muļķīgi. Turklāt bieži vien šādi tiek piekopts multitāskings, kas nozīmē, ka reizē sūkāt, darboties ar vienu un otru roku, un vēl sasprindzināt vagīnas muskuļus tā, kā tev tieši patīk, var būt sasodīti neiespējami, pat tad, ja mājās divatā to izdarīt ir viegli. Sekss daudzatā bieži vien nemaz nav tehniski tas labākais. Es saku bieži vien nevis nekad, bet tas ir jāņem vērā, ka te ir vizuālais baudījums, jo tu redzi vairāk darbību no malas, te ir vispārēja seksa atmosfēra, daudz seksīgu ķermeņu, no tā visa arī vajag ķert kaifu pat tad, ja kāds nemāk atrast to tavu superjūtīgo milimetrs reiz milimetrs lielo vietiņu. Tas neattiecas uz spēli karalis vai karaliene. Ja spēlējam tādu spēli (visi dara visu vienam cilvēkam), tad ir citādāk. Tad nostrādini viņus līdz nelabumam, bet šeit par to nav runa. Visiem jābūt labi, ne tikai tev vienam. Ja ir pierasts, ka divatā otrs danco tikai ap tevi, pieņem, ka te tā nav un nebūs.
4. Tu esi pats atbildīgs par savu iesaisti notiekošajā un savu baudu. Tas jau tika minēts, bet ir muļķīgi gaidīt, ka tevi kāds īpaši vilks iekšā, ja sēdēsi viens maliņā. Daudzatā vienmēr ir kāds slots, kur pievienoties. Protams, es šeit nerunāju par to, ja kāds ir rupjš un nejauks. Es runāju par normālu darbību. Ja cilvēku ir daudz, ir viegli karstumā nepamanīt, ka kāda trūkst. Tas galu galā ir sekss, kura laikā mēs aizmirstam, kas ir apkārt.
5. Ja tu esi gultā ar vairākiem cilvēkiem, tev ir jāzina, kuri no tiem ir tev aiztiekami un kuri nav. Tas sevišķi jāzina, ja gultā ir vairāki dažādu dzimumu cilvēki, kuri var nebūt biseksuāli. Tāpat ir jāzina, kuriem tu nepatīc. Un no otras puses - ja kāds tev nepatīk, tev ir vispirms jāpadomā, vai tu te vispār ej iekšā. Ja tas ir ok, tad tev ir jāpasaka, ka šitas te mani nepiesaista. Tas var būt neērti, bet tas ir jānoskaidro pirms procesa. Pēkšņi lēkt aukšā un vemstīties vai sist pa purnu ir ļoti neētiski, ja esi nonācis gultā ar kādu, kurš nezina, ka nedrīkst tev pieskarties. Tad, lūdzu, skat punktus augstāk, paciet. Cilvēkus ir viegli aizvainot. Ja pats nesarunāji, kā tur būs, bet pēc tam nevari turēt, tad savāc savu gribasspēku un nevaiksties. Ja nevari, tad piecelies un ej prom nevis met kādu citu ārā. Tas viss ir iepriekš jāsaskaņo.
6. Ja tev ir kādas īpašas nepatikas, kas citiem neienāktu prātā, piemēram, neciet, ka tevi skūpsta, nepiekop vaginālo seksu, neciet orālo vai kaut ko citu, kas piederas pie basic komplekta, tad tev tas ir jāizrunā pirms tam. Kas ir basic komplekts atšķiras no vides, kur atrodies. Ja tev ir baile, ka kāds darīs to, ko negribi, tad izrunā visu, kas nāk prātā, bet zini, ka tādi, kam ir simtiem noteikumu nevienam nepatīk.
7. Nedari bez jautāšanas, saskaņošanas vai ļoti maigas virzīšanas un pārbaudīšanas kaut ko, kas ir ārpus basic komplekta. Piemēram, ja sāksi žņaugt kādu, tu vari drausmīgi pārbiedēt, lai cik pašam neliktos, ka tas ir normāli. Atkal - kas ir basic komplekts un kas ārpus - atkarājas no vides, bet par to ir jāpadomā. Kas normāls tev var nebūt normāls citiem. Kādā vidē žņaugšana, pliķēšana un košana ir ok, kādā nē. Kādā sišana ar pletni, duršana ar adatu un elektrošoks ir ok, bet par griešanu ar nazi tomēr ir jāpadomā. Visās vidēs ir savi noteikumi, ja nezini, labāk pajautā.
8. Aktivitāte ir labāka par pasivitāti. Labāk ir kaut ko darīt, kaut tas varbūt beigās izraisītu smieklus, jo poza sanāk neiespējama, vai arī vienkārši nebūtu labākais, ko piedāvāt, labāk ir darīt nekā pārāk daudz apcerēt. Tā ir, ka vajag atslābināties un neiespringt. Ideja, ka vērot visu ar Šerloka Holmsa aci ir labākais, ko darīt, nebūs pareiza. Jāļauj savam ķermenim un izjūtām ņemt dalību. Ja kādam liekas, ka sekss notiek dabiski tikai divatā - nav tiesa. Var sanākt ļoti organiski arī daudzatā, tā, ka visiem patīk un visu izjūtam pareizi. Intuitīvo aspektu nevajag slēgt ārā.
9. Pārdzert jēgu nav labākā doma. Pat tad, ja nav pieejama duša, tomēr vajag kaut ar mitrajām salvetēm satīrīties. Tīri zobi nekaitēs. Nogriez kāju nagus un citādi sakopies tik tālu, cik tev pašam liekas ok. Kā nekā arī citiem ir jāpacieš tavas spalvainās kājas, ja tev tā patīk, bet tīrība, kopti nagi, lai neskrāpējas, un normāla elpa nāk spar labu. Pieklājība, ieinteresētība citu baudā, iederēšanās kopējā atmosfērā - tas viss nāk par labu. Šis tāds parastais punkts, par vispāzināmām lietām, kas tomēr diemžēl nav tik vispārzināmas.
*
Ar ko varat papildināt vai ko apstrīdēt?
linkpost comment