Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Monday, February 10th, 11:56

Varbūt mazliet pārspīlēti, bet tomēr labs raksts:
USA - Why do they hate us so much?

Bet tiešām - tas, kas tagad notiek, Buša pilnīgi aklā ietiepība Irākas jautājumā, ANO noteikumu ignorēšana, neparasti mīkstā attieksme pret Ziemeļkoreju (kas reāli draud ASV ar atomieročiem) un tajā pašā laikā draudi Irākai (kas sadarbojas ar ANO) - tas draud ar reālu nestabilitāti pasaulē.
Amerikāņi domā, ka viņi spēs atkal izbraukt ar savu nekaunību. Tas taču ir pilnīgi skaidrs, ka viņiem pie vienas vietas Irākas režīms - viņus interesē tikai nafta. Ziemeļkoreja to parādīja visai pasaulei, reāli uzbraucot ASV un atklāti draudot. Bet nē - ar Ziemeļkoreju viņi "sarunājas", "reaģē mierīgi", bet Irākai nez kāpēc draud ar uzbrukumu, kaut viņa sadarbojas ar ANO, ir ielaidusi ieroču inspektorus un vispār spērusi visus soļus, lai izvairītos no kara.
Ziemeļkoreja paziņojusi, ka preventīvi uzbrukumi nav tikai ASV priekšrocība un ka arī tā nepieciešamības gadījumā veiks šādu uzbrukumu pa ASV spēkiem. Un es pilnīgi piekrītu - ko nozīmē preventīvs uzbrukums? Kāpēc ASV var tādus veikt, ja jūtas/iedomājas/ir izdevīgi būt apdraudētai? Tas ir plašs jēdziens - justies apdraudētai un potenciāli viegli ļaunprātīgi izmantojams. Kas notiks, ja arī citas valstis bez Ziemeļkorejas izdomās, ka var veikt "preventīvus uzbrukumus"? ASV un konkrēti Bušs vienkārši neapjēdz ko viņi dara.
Ir bīstami. ASV propagandas mašīna, cilvēki, kas akli seko savam līderim, viegli manipulējami, augstprātīgi un nacionālistiski - tas mazliet atgādina hitlerisko Vāciju. Pievienojot Echelon spiegu tīklu, faktu, ka ASV pieder GPS orientēšanās sistēmas monopols, dzirdētos ASV plānus ieviest pilnīgi reālu absolūtu savas valsts pilsoņu kontroli - iztēle sāk būvēt Orvela cienīgas ainas.

Ceru gan, ka nekas tāds nenotiks. Ceru, ka viņi tur attapsies.

7 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]marabou
Date:February 10th, 2003 - 12:06 pm
(Link)
tur jau taa lieta ka vinni uzskata ka riikojaas pareizi.
vinni lloti smuki maak argumenteet savus leemumus.
jo vairaak viedokllu uzklausi jo lielaaks sviests galvaa rodaas. es jau sen nemeegginu nostaaties nevienaa pusee.
From:[info]xoox
Date:February 10th, 2003 - 12:09 pm
(Link)
Man šķiet, visīstākais pierādījums ASV divkosībai ir tas, ka viņi brauc virsū Irākai bet neaiztiek Ziemeļkoreju (kura pavisam reāli draud ASV ar atomieročiem!).
From:[info]marabou
Date:February 10th, 2003 - 12:51 pm
(Link)
varbuut vinni negrib karot divus karus vienlaiciigi.
ziemellkoreja izmanto sso situaaciju.
(mani diletanta pienneemumi)
From:[info]xoox
Date:February 10th, 2003 - 12:54 pm
(Link)
A kāda jēga Z-Korejai bezjēgā draudēt? Viņi saprot, kas notiek un cenšas parādīt to visai pasaulei.
Protams, ASV cik vien varēs noslēps savas īstās intereses Irākā un pēc tam atriebsies Ziemeļkorejai par visu. Z-Korejai vienkārši nav ko zaudēt, jo viņi ļoti labi saprot, ka pēc Irākas būs nākamie.
From:[info]marabou
Date:February 10th, 2003 - 01:03 pm
(Link)
varbuut vinni nedraud bezjeegaa. vinnu draudi varbuut ir reaali. un ssajaa situaacijaa ssiem draudiem varbuut ir lielaaks speeks.
From:[info]xoox
Date:February 10th, 2003 - 01:06 pm
(Link)
Katrā ziņā savu mērķi Z-Koreja daļēji ir sasniegusi - ASV kārtis ir atklātas un viņu īstie darbības motīvi izraisa šaubas. Nebūtu tādas Z-Korejas, ASV daudz ilgāk būtu izdevies tēlot glābējus un varoņus.
From:[info]marabou
Date:February 10th, 2003 - 01:14 pm
(Link)
nu nez vai z.korejai tur ir kaads nopelns