|
|||||||
|
|
|
|
|||||
XOOX. Cilvēks. -
Komentārus:Pārsvarā bija ar tumši brūnu galviņu, tādiem vidēja resnuma kātiem un izteiktu tīklojumu. Nogriežot griezuma vieta palika tāda pati balta. Laikam jau bija bērzu beka. Sēņoju pa purva malu un vienā vietā šīs bija ka biezs. Pārsvarā uz ciņiem, kur daudz saules un tuvumā kāds nokritis koks.
Par bērzlapēm vispār nerunāsim.. Šīs jau bezmaz mājās spiežas iekšā. Jāpamēģina tiešām būs sažāvēt. izklausās (un bildē izskatās arī) pēc bērza bekas. nav tik saldas kā baravikas un paaugoties paliek cepures ūdeņainas, bet kādi šķiedraini. bet maziņas ir tīri labas.
bet par bērzlapes labāk tomēr sāli, jo bez vārīšanas ir riskanti. un vispār, nekāda baigā aromāta jau viņai nav, kas tu var būt no tādas žāvētas. sālīt var kopā visas sēnes - bērzlapes, podiņus, rudmieses, cūcenes, pat makavicus u.t.t. tas ļoti vienkārši. novāra pamatīgi un liek spainītī, klāt labi daudz rupjās sāls (jāskatās receptē), uzber dilles un ķiplociņu, uzliek slogu. kad salasa jaunas sēnes, var kraut atkal virsū nākamo kārtu. un tā tik krāj. ziemā pirms lietošanas nomērcē (lai nav tik sāļas) un var lietot dažādi - salātos vai mērcēm. O, paldies, skuka, man ir trīs spainīši ar novārītām un sālītām sēnēm. Piešaušu vēl ķiploku un dilles ar un noslogošu.
|
|||||||
|
|
|
|
|||||