Mani teksti    Draugi    Draugudraugi    Kalendārs    Par mani
 

XOOX. Cilvēks. -

Wednesday, September 13th, 17:01 12 komentāri - komentētPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Komentārus:

From:[info]xoox
Date:September 13th, 2006 - 06:33 pm
(Link)
Pārsvarā bija ar tumši brūnu galviņu, tādiem vidēja resnuma kātiem un izteiktu tīklojumu. Nogriežot griezuma vieta palika tāda pati balta. Laikam jau bija bērzu beka. Sēņoju pa purva malu un vienā vietā šīs bija ka biezs. Pārsvarā uz ciņiem, kur daudz saules un tuvumā kāds nokritis koks.
Par bērzlapēm vispār nerunāsim.. Šīs jau bezmaz mājās spiežas iekšā. Jāpamēģina tiešām būs sažāvēt.
From:[info]skuka
Date:September 13th, 2006 - 06:43 pm
(Link)
izklausās (un bildē izskatās arī) pēc bērza bekas. nav tik saldas kā baravikas un paaugoties paliek cepures ūdeņainas, bet kādi šķiedraini. bet maziņas ir tīri labas.
bet par bērzlapes labāk tomēr sāli, jo bez vārīšanas ir riskanti. un vispār, nekāda baigā aromāta jau viņai nav, kas tu var būt no tādas žāvētas.
sālīt var kopā visas sēnes - bērzlapes, podiņus, rudmieses, cūcenes, pat makavicus u.t.t.
tas ļoti vienkārši. novāra pamatīgi un liek spainītī, klāt labi daudz rupjās sāls (jāskatās receptē), uzber dilles un ķiplociņu, uzliek slogu. kad salasa jaunas sēnes, var kraut atkal virsū nākamo kārtu. un tā tik krāj.
ziemā pirms lietošanas nomērcē (lai nav tik sāļas) un var lietot dažādi - salātos vai mērcēm.
From:[info]xoox
Date:September 13th, 2006 - 06:49 pm
(Link)
O, paldies, skuka, man ir trīs spainīši ar novārītām un sālītām sēnēm. Piešaušu vēl ķiploku un dilles ar un noslogošu.
From:[info]skuka
Date:September 13th, 2006 - 07:00 pm
(Link)
pameklē internetā, cik tur to sāli jāliek, lai nesāk pelēt vai skābt.
virsū uzklāj tīru marlīti, tad šķīvi vai ko, un tad to slogu.
dilles var likt ar visiem kātiem, kā jau kad sāla kaut ko. ķiploku pēc gaumes.
labi, būšu jau pārāk te daudz sarunājusi, neesi jau pats ar nekāds mazais bērns.