Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
16:09

[info]windrider

[Link]

https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes/francija-likums-aizsarga-lauku-troksnus-un-aromatus.a390337/?fbclid=IwAR2WRyadr6WfhXvrveAPvpdH-Rp68Gs99BYuGPFbKEIGVw5exLrU_z8xCCY

Šī ziņa šķiet amizanta, bet tur ir daudz interesantu aspektu. Kultūras mantojuma jēdziena paplašināšana šajā virzienā bija tikai laika jautājums. Pasaule mainās aizvien straujāk un mantojuma sargi izmisīgi skrien pakaļ un ķer ko var.
Francijā šajā ziņā ir senas tradīcijas. Pagājušā gadsimta 70. gados tur dzima ''Jaunā muzeoloģija'', kas radikāli mainīja izpratni par muzejiem un plaši eksperimentēja ar tiem. Tiešas sekas tam bija Ekomuzeju fenomens ar veselu ciemu un vides muzealizāciju. Tas ir tik francisks fenomens, ka nekur citur Eiropā īsti nav iedzīvojies. Tā kā šajā ziņā šis likums labi iekļaujas šajā tradīcijā un savā ziņā attīsta tālāk ekomuzeju koncepciju.
Tajā pašā laikā tur varētu būt vēl viens aspekts. Šajā nemierīgajā laikā un arī ilgstošās cilvēku migrācijas ēnā, tas varētu būt mēģinājums saglabāt tradicionālo franču lauku dzīvesveidu. Neesmu gan drošs vai tas palīdzēs labāk saprasties pilsētniekiem ar lauciniekiem. Tie dzīvesveidi ir pārāk atšķirīgi.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba