Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
12:07

[info]windrider

[Link]

Visi lamā no panckām ārā Zviedriju par viņu šķietami vieglprātīgo pieeju Covid apkarošanai.
Tajā pašā laikā atskan arī pretēji viedokļi (piemēram šis: https://www.foreignaffairs.com/articles/sweden/2020-05-12/swedens-coronavirus-strategy-will-soon-be-worlds), kas uzskata ka ilgtermiņam tas ir vienīgais jēdzīgais koeksistences veids ar vīrusu. Arī PVO nesen pauda, ka Zviedrijas pieeja daudzējādā ziņā atbilst ''jaunajai normālībai'', kas iestāsies pēc pirmā pandēmijas šoka beigām.

Nesen dzirdēju arī interviju ar kādu zviedru ārstu. Viņi paši bija gatavojušies daudz augstākai mirstībai. Vismaz Itālijas līmenī. Tā kā pašreizējie rādītāji (kas ir augsti uz ziemeļvalstu fona) jau ir ļoti labi salīdzinot ar prognozēto. Kamēr nav zāļu vai derīgas vakcīnas, visas valsts mēroga karantīnas ir tikai epidēmijas izstiepšana laikā. Kā redzams, tad pat bagātas Eiropas valstis to nevar atļauties ilgāk par 3-4 mēnešiem.

Es domāju, ka patiesos rezultātus un to, kuras valsts stratēģija tad bija tā pareizākā, mēs redzēsim tikai pēc dažiem gadiem. Visas ekonomiskās problēmas un krīzes radītās sekas uz sabiedrību varēs pilnībā novērtēt tikai ilgtermiņā.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba