Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
09:47

[info]windrider

[Link]

Jaungada brīvdienās noskatījos diezgan svaigo Mela Gibsona kara drāmu ''Hacksaw Ridge''. Otrā pasaules kara batālijas Klusā okeāna teātrī starp ASV un Japānu ir diezgan bieži apspēlētas kino. Šī izceļas uz pārējo fona divu iemeslu dēļ. Pirmkārt tā ir ļoti reālistiska. Faktiski kā jau lielākā daļa Gibsona filmu. Aptuveni filmas pusē, ar galvenā varoņa nokļūšanu frontē, sākas ''gaļasmašīna'', kas turpinās teju līdz pašām filmas beigām. Diez vai kino vispār ir iespējams vēl reālistiskāks kara attainojums un klātbūtnes sajūta. Nekādas kara romantikas vai uzspēlēta heroisma, tikai nemitīga apšaude, asinis un norauti locekļi.
Otrkārt filma balstīta uz patiesa un diezgan fascinējoša stāsta. Par pārliecinātu kristieti, faktiski pat sektantu, 7. dienas adventistu kuram pārliecība neatļauj ņemt rokā ieroci. Tomēr viņš brīvprātīgi piesakās armijā, jo tikpat spēcīga ir viņa vēlme palīdzēt valstij kā kara mediķim. Visas sākotnējās problēmas, kara biedru un komandieru neizpratni, naidu un pat fizisku iespaidošanu viņš pārcieš ar ticības spēku. Tomēr viņam izdodas palikt armijā neizejot ieroču apmācību un nokļūt frontē. Tur viņš sevi pierāda kā ārkārtīgi pašaizliedzīgu un drosmīgu kareivi, kas vienā no Okinavas kaujas karstākajiem iecirkņiem, iznes no frontes elles 75 ievainotus biedrus un pārvēršas no savas vienības dīvainīša par apbrīnas objektu un pat talismanu.
Filma un pats stāsts par Desmondu Dosu ir piemērs grūti aptveramai pašaizliedzībai un drosmei, kam visa pamatā ir ticība. Pateicoties tai, Doss kļuva par pirmo pārliecināto pacifistu ASV vēsturē kurš apbalvots ar augstāko militāro apbalvoju ''Goda medaļu''.

Info par filmu un treileris: https://www.imdb.com/title/tt2119532/?ref_=nm_flmg_dr_3

Info par Desmondu Dosu: https://en.wikipedia.org/wiki/Desmond_Doss
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba