Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
08:52

[info]windrider

[Link]

Nav jau tā, ka valsts pārvaldē strādā vieni idioti, kas nesaprot pārmērīgas birokrātijas negatīvo ietekmi uz valsts attīstību. Ir diezgan daudz dažādu ideju un priekšlikumu birokrātisko procedūru samazināšanai un visādu dzīvi atvieglojošu sīkumu radīšanai. Tomēr ir viena institūcija, kas vārdos varbūt arī ir pret to, bet ar saviem darbiem tikai veicina birokrātijas pieaugumu. Tā ir Valsts kontrole. Ja teju katru darbību prasa pamatot ar ''vadlīnījām'' vai ''nolikumiem'', ja nodaļas gada darba plāns sasniedz nepilnu 100 lpp. biezumu un katra plāna izmaiņa ir rakstiski jāpamato un priekšniecei jāapstiprina, tad par kādu birokrātijas samazināšanu un efektīvu valsts pārvaldi mēs te runājam! Viņu cīņa ar valsts mantas izsaimniekotājiem reizēm robežojas ar paranoju un būtu smieklīga, ja tam nebūtu tiešas sekas uz Valsts attīstību, jo kamēr visi drukā tos pieprasītos atskaišu un plānu kalnus, netiek veikti tiešie darba pienākumi un darbs stāv uz vietas.
Turklāt, ja vēl tam darbam būtu kāds rezultāts! Bet neviena amatpersona par valsts mantas izsaimniekošanu, nolaidību vai kādu citu pārkāpumu (neskaitot korupciju) jau nav saņēmusi jēdzīgu sodu.
Reizēm jau kāds vadītājs mēģina kaut ko papīkstēt. Arī mans lielais priekšnieks pērn masu medijos apšaubīja Valsts kontroles secinājumus. Tas protams ir labi, bet kopumā jau Kontrole un VID ir tās valsts struktūras ar kurām strīdēties ir bezcerīgi un bezjēdzīgi. Tā vai savādāk, bet tu paliksi zaudētājos. Pie tam šīs iestādes ir ar milzīgu varu un ietekmi un tiešā veida viņu pašu darbību neviens nekontrolē.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba