Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
13:28

[info]windrider

[Link]

Nekad tik ilgu pa Tallinu nebiju dzīvojies. Izkāpjot Tallinas autoostā uzreiz pienāca viens krieviski runājošs jauneklis un prasīja pusotru Eiro, kas pietrūkstot ceļam. Sajutos kā mājās. Savukārt pirmā sieviete, kam pajautājām ceļu uz tramvaju izrādījās latviete.
Pati konference bija salīdzinoši o.k., bet atkal palika kaut kāda mazuma piegarša. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka Latvijā ir reālas problēmas atrast pienācīgus runātājus, kas varētu godam pārstāvēt valsti tāda līmeņa pasākumos. Galvenās problēmas: angļu valoda un no tā izrietošas nekvalitatīvas uzstāšanās. Piemēram, viens amerikāņu vīrs, kas runāja par Titānika simtgadi uzstājās labākajās amerikāņu publiskās runas tradīcijās, kas bija pārdomāta un iestudēta līdz pēdējam sīkumam. Līdz ar to arī reāli paņēma publiku un palika visiem atmiņā. Baroja gan tur ļoti labi un tas nebūt nav mazsvarīgi.

Pēc tam ar smukāko kursa biedreni palikām uz vēl vienu papildus dienu Tallinā. Liels piedzīvojums jau bija naktsmāju meklēšana. Pēc dažādiem pārpratumiem, ceļa prasīšanas austrāļu mūziķiem un nejaušas ielaušanās kādā geju pāra dzīvoklī tomēr atradām vienu pilnīgi hipijisku hosteli (Dancing Estonian), kas par 8 eiro piedāvā gultasvietu ar divstāvu gultām pieblīvētā telpā. Paši sevi reklamē kā ''pēdējo neatkarīgo hosteli Tallinā'' un šķiet, ka tā arī varētu būt, jo tur sastapām visa veida gan vietējos, gan ārzemju laimes meklētājus, klaidoņus, studentus un alternatīvākus tūristus. Administrators gan bija šausmīgi atsaucīgs.
Bet mana smukā kursabiedrene gan šajās dienās koķetēja un flirtēja atklātāk nekā parasti un pat savu draugu pieminēja tikai pāris reizes. Bet visādi citādi atklājām pāris foršus krogus un ļoti saturīgi komunicējām. Šķiet, ka daudzmaz atkodu, kas viņa tāda par putnu un ko domā. Atklājām arī kopīgus, attālus radus.
Un garā maratona noslēgums un nervu atslābums vakar vakarā Āgenskalnā ar skolotāju un igauņu vīnu.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba