Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
19:58

[info]windrider

[Link]

Kaut kad nesen noskatījos Karapetjana ''Cilvēki tur''. Jāsaka, ka filmas lielākā vērtība ir tās reālistiskums un skarbums kā arī izcilā tehniskā kvalitāte. Lielākā daļa filmas filmēta Purvciemā, lai gan darbība notiek vārdā neminētā pilsētā, tikpat anonīmā valstī (lai gan vienīgās valodas kas tur figurē ir krievu un latviešu). Filma ir par skarbo ''pacanu'' ikdienu pelēkajos bloķenu masīvos kur dominē bandītu un cietumnieku kultūras substrāts kā arī savdabīga brālības izjūta. Tajā paša laikā tas ir stāsts par aizbēgšanu un centieniem mainīt savu dzīvi, kas gan ciešs neveiksmi. Laba ilustrācija tam, ka daļa no tiem, ko sabiedrībā parasti sauc par urlām savā dziļākajā būtībā ir normāli cilvēki, tikai apkārtējās sabiedrības dēļ ir pieņēmuši kaut kādu cinisku pacanu pozu un pakļāvušies bara spiedienam būt tādiem kā pārējie, lai netiktu uzskatīti par atkritējiem. Jau minētā brālības sajūta, kas bieži izrādās destruktīva, bet izkļūt no tās ir ļoti grūti, nezaudējot pārējo cieņu...
Filmas režisors pats nāk no tādas vides un viņam tā ir ļoti labi zināma. Es arī tehnikumā mācoties četrus gadus biju spiests labi iepazīt to ''pacanu'' kultūru un filmu diezgan labi saprotu. Tomēr nebrīnos, ka vidējam pilsonim, kas ikdienā visādiem Purčikiem un Pļavniekiem met līkumu filma, sava skarbuma un tiešuma dēļ, var likties atbaidoša.

Ir, protams, cilvēki, kas filmai pārmet noziedzinieku slavināšanu, vai pat ''krievu okupantu'' propogandu, bet tur nekā tāda nav. Jā, tur bars urlu aplaupa un piekauj garmatainu latvieti, bet turpat vēlāk, bariņš latviešu panku vārtrūmē atslāna vienu no tiem urlām. Tur nav etnisku nesaskaņu, viņi visi savā ziņā ir ieslodzīti rajonā un cīnās par izdzīvošanu kā nu kurš māk.

Treileris: http://www.youtube.com/watch?v=eNO9QF9Djhk
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba