Medus burka - Rīta zupa [entries|archive|friends|userinfo]
vinnijspuuks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Rīta zupa [15. Jan 2011|12:42]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Mūzika |Laura - I Hope]

Sēžu pie virtuves galda un lēnām malkoju zupu. Kafija vēl karsta. Fonā skan Latvijas Radio 2. Man mamma vienmēr uzslēdz to radio, lai kā es spītīgi visu laiku slēgtu Latgales radio. Nu, neko darīt. Saprotu, ka neesmu tāda spēka briedumā, lai celtos un pārslēgtu to. Mopsis arī kaut kur aizlaidies un nav ko barot. Bet pašam grūti baroties. Nākas vien klausīties, ko tas radio gudru runā tur. A, tur, kaut kādi mūzikas eksperti ar moderatoru kaut kādu topu liek. Ķip ko uz Ventspili sūtīt. Muļķis gluži neesmu tāpēc saprotu, ka runa varēto grozīties ap Eurogeyiju. Eksperti Arnis Mednis (kāds cits viņu var iedomāties bez saulesbrillēm?) un vēl kaut kāda dāma. Izklausījās uz gadiem 45. Vārdu jau aizmirsu. Klausoties bija grūti saprast kādā ziņā viņi ir eksperti - varbūt varētu šitā, iespējams patīk. Tā tikai es varu runāt par brokastu pārslu sastāvu. Tad viņu mistiskie topi, kas tiek sarēķināti kopā. Viens ielicis pirmo vietu, otrs divdesmito kaut kādam music (minēšu, ka bija kaut kāds musiq), kur divi krieviņi ar spēcīgu akcentu dzied par kaut kādām klimata kontrolēm dzimšanas dienās. Protams, jautā, kāpēc tik zema vieta ielikta. Atbilde: "Nu, jā, vispār pati nezinu kāpēc, jo tagad klausoties liekas tik forša dziesma." Es, protams, saprotošu māju ar galvu un piekrītu, ka šādi atrunāties pie katras dziesmas kā ekspertam tik nozīmīgā radio ir ok. Tad tālāk Mednis ar putām uz lūpām skaidro radio klausītājiem, ka šis ir new generation, ka tāda ambicioza projekta Latvijā īsti nav dubultnieku. Tas nekas, ka viņš pats tos pediņus arī producē (kaut kādi kopprojekti par rīta kafijām, man tā liekas, ka bija viņiem. Un ja 4 džeki dzied par romantisko rīta kafiju, tad tas nenozīmē neko labu). Līdz Laurim, diemžēl, nespēju izturēt. Bet nu ir zināmas pārdomas pēc šī raidījuma īsas klausīšanās ar ko nodarbojas liela daļa latviešu tauta 6dienas rītā (plkst. saka, ka ir diena, laikam). Būs jāiet augšā laikam skatīties GOD channel un slepus raudot jānožēlo savi grēki.

Bet par eurogeyiju vēl šādi tādi interesanti raksti ir:
http://eirovizijaxxx.blogspot.com/
http://eedgars.posterous.com/eirovizija

p.s. Saņēmos un izgāju ar mopsi ārā. Bļa, kur šis laiks bija pagājušo nedēļu, kad es Irēnu bildēju?
Linkpastāsti savu sāpi sienai

Comments:
[User Picture]
From:[info]foxy_lady
Date:16. Janvāris 2011 - 14:28
(Link)
:D Ļoti smieklīgs ieraksts, visa tā izķēmošana and stuff. Ai, es agrāk dikti "cepos", kad latvieši par eirovīziju tur kūlās, bet jau sen esmu sapratusi, ka latviešu novecojušajai paaudzei laikam nesaprast, kādas dziesmas Eiropā izklausīsies labas un, ka pat tad, kad izklausīsies, nebalsos, jo politika ir visur pa vidu. Nesaprotu, priekš kam vispār vēl jātērē līdzekļi tādiem mēsliem un kāds jāsūta. Totāli garām!
Un tie "eksperti" nudien ir tādi... pat nevaru atrast necenzētu vārdu. Visi māk tikai celt, bet ne pelt, diemžēl latviešiem tāda stulba daba, ka baidās vai nemāk skaidri un gaiši kādam "māksliniekam" pateikt - you suck! Latvijā nav īstu kritiķu, ir tikai muldoņas un acu aizmālētāji. Tikpat labi es varētu aiziet un tēlot "ekspertu". Totāli garām!

Paldies par rīta kafijas smaržu manā istabā (=
[User Picture]
From:[info]vinnijspuuks
Date:16. Janvāris 2011 - 18:06
(Link)
Nevis veca paaudze, bet pieturās pie viedokļu līderiem. Ja Žilde uzraksta, ka uz to pediņu festivālu jāsūta mūsu Lauris, kurš publiskajā telpā tiek ķengāts par orientāciju, tad arī visiem puslīdz liekas, ka jā, ja tāds cilvēks saka, ka tā vajag, tad varbūt vajag klausīt. Ko ta es?! Mednis toties saka, ka musiq ir meiteņu un mazu zēnu mīluļi, tad tas nozīmē, ka arī viņi kvalificējas šim krāsainajam festivālam. Latviešiem pelt/celt īsti nav. Vienkārši bieži trūkst rakstura stingrības.