vilibaldis domā - Turku zirņu Cepumi
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Subject:Turku zirņu Cepumi
Time:07:35
Īsi sakot - skopums reizēm mēdz būt produktīvs. Man ir kilograms turku zirņu, kurus žēl izmest. Visnotal labi zirņi, tikai man ne pārāk garšo. Tas ir kā daļai cilvēces ar ķirbjiem, it kā jau oga laba, bet ja garšo pati pēc sevis nekam neder. Lūk! Bet ja zirņi vairs negaršo pēc zirņiem pilnīgi cita lieta.
Khem, vakar uzradīju atcerēšanās vērtus cepumiņus, varbūt drusku jāpieregulē nianses, bet visādi citādi... ir ko bērnam uz skolu līdz dot.

Tātad apmēram 250 g turku zirņu(nomērcētu, izvārītu)
100 g maltas šokolāde
100 g Muskavado cukura
1 ola
1 citrona sula
rīsu milti uz izjūtu
laba olīveļļa
auzu pārslas, mandeļu skaidiņas, rozīnes utt. pēc patikšanas.
Zirņus ar šokolādi un citrona sulu sablenderē krējumveidīgā masā, procesā lēni lejot klāt olīveļļu. Olu saputo ar cukuru un iecilā maisījumā. Pamazām ber klāt miltus, tā lai veidojas pabieza masa, varbūt kādas 3 - 4 ēdamkarotes, nu ja, un tad tam visam, tā lai no zirņu garšas nepaliktu ne smakas ber klāt visu, kas pa rokai t.i 100 g mandeļu skaidiņu, labu sauju rozīņu un apmēram tik pat šokolādes fiņķiku.
Saliek uz cepampapīra mazas plakanas pļeckiņas un cep 180C, 20 min. Varbūt bija drusku par ilgu, bet mazāk likās vidū pajēls, jāpieregulē.

Interesentiem!
Atkārtoju falafeļu iznācienu (jo zirņus ta kaut kur jāliek), goda vārds nesaprotu kāpēc mums toreiz nesanāca... Hmmm, nu labi taisīju maziņus, kā plakanas frikadelītes, "apcepināju" padziļā pannā, nekas ārā nejuka.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]shelly
Link:(Link)
Time:23:21
Neticu! Palieku pie sava, ka nejūkoši falafeļi bez olām ir mīts :D
(Reply to this)

vilibaldis domā - Turku zirņu Cepumi
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.