vilibaldis domā -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.

Time:23:24
Es zinu, ka tās ir tikai manas problēmas, bet, kas vēl interesanti attiecībā uz VID un Likumā nav paredzēts.
Pat alimentu nemaksātājiem neatņem visu, bet attiecībās ar VID nevienu neinteresē vai tev ir par ko tālāk dzīvot, vai sods ir samērīgs utt., galvenais maksā, nekas cits likumā nav paredzēts.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]hekate
Link:(Link)
Time:17:43
Šnuk. 😕
(Reply to this)

[info]pet
Link:(Link)
Time:17:30
Hmm, manuprāt uz VID attiecas tieši tas pats kas uz pārējiem parādiem (https://likumi.lv/doc.php?id=50500#p594) - prasīt viņi var cik grib, bet beigu beigās arī ar kontu iesaldēšanu no algas var ieturēt max 30% un jāpaliek vismaz minimālajai mēnesī; un tas ir maigāks kā alimentu nemaksātājiem, jo tiem var atstāt tikai pusi no minimālās.

Cita lieta, ka tas neietekmē kopsummu, bet tikai ilgumu; nu ja nu vienīgi soda/parāda summa ir tāda, kuru līdz dzīves beigām nenomaksāsi.
(Reply to this) (Thread)


[info]vilibaldis
Link:(Link)
Time:17:43
Viņi gan šo definē pilnīgi citādi un sūta draudu vēstules. Pēdējā tiek pieprasīta visnotaļ astronomiska summa nedēļas laikā. T.i. summa pati par sevi varētu pat būt aptverama, bet ne nedēļā...
Turklāt, kas interesanti, cik atminos, citu parādu gadījumā soda procenti nedrīkst pārsniegt pamatsummu, tad šeit tie griežas kā taksometra skaitītājs beztermiņa ceļojumā.
Visi iebildumi tiek norakstīti zem Likumā nav paredzēts!
(Reply to this) (Parent)

vilibaldis domā -
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.