Vīpsnas Kakts - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 3., 2020


[info]viipsna15:29 - Manas vienkāršās dzīves problēmas
upd. izrādās, šāda pieeja skolā neattiecas tikai uz pag.dienas grupu un zīmēšanas pulciņu. Izrādās, vecākiem bērniem visas konsultācijas notiek paralēlklasēm kopā. Un to, tajā dienā, kad sāku interesēties direktorei, viņa ielika punktu pat skolas covid noteikumos - ka konsultācijas notiek kopā ar citām klasēm, pēc iespējas ievēŗojot distancēšanos.


Pie ierobežojumiem, ka maksimāli mēģina nejaukt dažādu klašu bērnus, biju diezgan pārsteigta, kad uzzināju, ka vecākā puikas skolā turpinās pag.dienas grupa un zīmēšanas pulciņš.
Pag.dienas grupa notiek līdz 16iem - līdz 15iem tie ir savās klasēs, bet pēdējā stundā bērni tiek sajaukti kopā no vairākām klasēm. Kad es par šo ieminējos klases audzinātājai, viņa man ar līdzjūtīgu izteiksmi ieteica bērnu no skolas izņemt līdz trijiem. Ko arī darīju. Ceturtdienu rītos pirmajā stundā parasti ir zīmēšanas pulciņš, kur ir bērni no vairākām klasēm. Liels bija mans pārsteigums, kad izrādījās, ka tas pulciņš notika arī pagājušajā nedēļā.
4dien uzrakstīju skolas direktorei jautājumu, vai šajā situācijā nebūtu jārīkojas savādāk.
Uz ko 5dien saņēmu atbildi, kuras esence izklausās šādi "fakultatīvas nodarbības un pagarinātās dienas grupa ir BONUSS, ko skola jums piedāvā, un jūsu ziņā ir izvēlēties - vai tās izmantot, vai nē!" (citāta beigas). Pat nerunājot par atbildes pārējo toni, kas bija tik augstprātīgs un paštaisns, ka..
Srsly, es pārskaitos. Skola, kurai nu būtu jābūt tai iestādei, kurai jāievēro visi noteikumi, man pasaka, ka tās ir tikai manas problēmas. Ka mājsaimniecība skolas izpratnē nav klase, bet klašu grupa (interesanti, cik tad tie ir cilvēki?). Kamēr dusmas nebija pārgājušas, piezvanīju uz Izglītības pārvaldi un pavaicāju, kāda ir pilsētas Izglītības pārvaldes izpratne par šo jautājumu. Un PROTAMS man atbild, ka nē - tas jārisina savādāk. Ka klases nevar jaukt kopā. Ja nevar nodrošināt pag.dienu līdz 16iem, tad tā jāsaīsina. Ka pulciņš tad notiek retāk, nevis katru nedēļu. Un teica, ka piezvanīs skolas direktorei un "izskaidros vēlreiz".
Ir otrdiena, no skolas nav nekādas ziņas par izmaiņām pag.dienas organizācijā. Šodien zvanu audzinātājai, lai izņemtu bērnu, viņa man burtiski sāka lūgties, lai neceļu trauksmi par šo lietu, jo ir vecāki, kam tā viena stunda ir ļoti svarīga. Pag, KO? Jā, man ir jāiejūtas citu vecāku ādā un jāsaprot, ka ir vecāki, kuriem nav iespējas izņemt agrāk bērnus.
Ka es taču savu bērnu varu izņemt jau tūlīt pēc skolas, un man par šo jautājumu vispār nav jāuztraucas.
Es atbildēju, ka nepiekrītu.
Ja ir vecāki, kas bērnus nevar izņemt agrāk, tad viņiem ir šī lieta jārisina privāti. Skola nevar atbalstīt iekārtu, kas ir pret noteikumiem. Nu nevar.
Visi ierobežojumi nozīmē neērtības. Arī man. Bet kāpēc tā ir tikai mana problēma?
Vai man citi vecāki palīdzēs, ja man bērns no skolas atnesīs kovidu? Vai skola iejutīsies manā ādā, ja es ar to saslimšu un nevarēšu strādāt? Man piemēram nav slimības lapas, ja es nestrādāju, man nav naudas.

Un kāpēc gan par šo jautājumu man jārunā ar nabaga klases audzinātāju vispār? Man pret viņas darbu nav vispār pretenziju. Viņa nevienu lēmumu nepieņem. Bet direktore māk rakstīt augstprātīgus meilus, un pēc tam nodeleģēt melno darbiņu (tikt galā ar neērtiem vecākiem) skolotājiem. Jā, varens profesionālis.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba