Vīpsnas Kakts - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Decembris 12., 2019


[info]viipsna22:57
Ko lai dara ar huligāniem dārziņa grupās?
Un es šeit nerunāju par palaidnīgiem, aktīviem bērniem, bet.. par neadekvātu, riebīgu uzvedību.
Un atcerieties, runa ir par bērnu, kam šogad palikuši 5 gadi.
Sit, grūsta, apsaukājas. Turklāt pilnīgi bez iemesla. Var pieiet pie citas grupas sveša bērna un vnk iesist ar dūri pa vēderu.
Kad nogrūž zemē citu bērnu, tup ar ceļiem tam uz krūtīm.
Ja audzinātājas aizrāda vai ko neļauj, sākas dusmu lēkmes. Kliedz tā, ka viņam grieztu nost roku. Spārda mēbeles, radiatorus. Ja gadās kāds bērns pa rokai/kājai, arī tas dabū.
Ja izdarījis kādam pāri un tiek sarāts, nepārdzīvo. Aizmūk un smejas.
Un šo visu es esmu redzējusi savām acīm, un es dārziņā praktiski vispār neuzturos.
Audzinātājas saka - jo vairāk bērnu grupā, jo drausmīgāka uzvedība. Lai notiktu nodarbība, audzinātājai lielākā daļa uzvedības jāvelta puišelim, lai tas nedarītu citiem pāri. Ēdienreizēs bieži sēž pie atsevišķa galda tā paša iemesla dēļ.
Vecāki uzskata, ka bērnam nav problēmas.
Piesaistīts sociālais pedagogs, tas veic pārrunas, un iesaka vērsties pie speciālistiem. Māte saka, ka ir bijuši figviņzinpiekā, problēmas neesot konstatētas. Lai gan rudenī audzinātājai izpļāpāja, ka divas nedēļas dotas zāles. Kas par zālēm? Kāpēc pārtrauca? Nevienam nav tiesības vaicāt.
Nesen dzirdēju, kā puika garderobē kliedza uz savu tēvu. - Aizveries! Es teicu, aizveries! Ko tēvs? Neko. Nulle reakcijas.
"Aizveries" regulāri lieto arī pret audzinātājām.

Un es jums pateikšu, mans bērns cieš samērā maz. Viņš ir lielāks un spēcīgāks, tāpēc šitas huligāns mēdz viņam ko nodarīt "no tālienes" - piemēram, divreiz iemeta ar akmeni pa pieri! Vienreiz mugura bija noskrāpēta līdz asinīm. Bet mazākie dabū konkrēti. Gan puikas, gan meitenes. Nu un neviens ar viņu nedraudzējas, protams.
Vienreiz dēls atnāca no dārziņa un aizrautīgi stāstīja, kā viņš esot ar to puiku kopā spēlējies ar vilcienu. Un pats tāds pārsteigts piebilst - un viņš bija DRAUDZĪGS! Vienu reizi pusotra gada laikā.

Vienkārša parunāšana ar BD vadītāju nelīdz. Viņa tik ļoti grib pavadīt savus pirmspensijas gadus pēc iespējas mierīgāk, ka izskatās, tikai bombardēšana ar iesniegumiem un draudēšana ar augstākstāvošām instancēm varētu mazliet pamotivēt.
Bet nopietni, cik reāli ir tikt no tāda vaļā?

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba