|
Decembris 20., 2005
viipsna | 17:57 - Mani svētki #4 Dara tā. Četras nedēļas pirms Ziemsvētkiem pāris kilogramus uz pusēm pārgrieztu apfelsīnu pārlej ar kādu jaunu, lētu baltvīnu. Vēlams kādā aizvākojamā traukā. Tātad, aizvāko un aizmirst. Nedēļu pirms svētkiem paklūp pār zemgalda nolikto pieclitru burku, tāpēc par to aceras. Tad apfelsīnus izspiež tanī skābulī un iegūst duļķainu šķidrumu ar apfelsīnu biezumiem. Lej katlā un karsē. Pieliek bišku cukuru, un rumu vaj konjaku (kas labāk garšo), un kanēli bišku, un kānubez krustnagliņām. Karsē tikaj, kamēr cukurs izkūst, nekādā gadījumā nedrīkst uzvārīt – jotad zaudē vērtīgo alkō :)) Tad šitais dzēriens jāatdzesē, jāfiltrē un jēlej pudelēs. Uz pudeles jāuzlipina etiķete ar „Īpašais Ziemsvētku dzēriens” vajko tamlīcīgu. Svētku laikā jālieto pašiem (iekšķīgi), jādzirda draugi, radi un paziņas. Viss!
|
Reply
|
|
|
Sviesta Ciba |