trakais_ezis - [entries|archive|friends|userinfo]
trakais_ezis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 26th, 2009|11:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Fīlings šobrīd | angry]

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) apsver iespēju septembrī un oktobrī dubultot nodarbību skaitu, lai gada pēdējos mēnešos varētu ekonomēt uz komunālo maksājumu rēķina, nodarbības pārtraucot.

To aģentūrai BNS pastāstīja RTU zinātņu prorektors Leonīds Ribickis.

Šādu risinājumu varētu pieņemt saistībā ar samazināto valsts dotāciju RTU. Augstskolas šā gada budžets sākotnēji bijis plānots 29 miljonu latu apmērā, bet janvārī tas samazināts līdz 19 miljoniem latu. Līdz gada vidum universitāte iztērējusi pusi no šīs summas - 9,5 miljonus latu. Saistībā ar nule veiktajiem budžeta grozījumiem Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nolēmusi samazināt RTU budžeta dotāciju otrajam pusgadam par 4,18 miljoniem latu.

Līdz ar to šā gada otrajai pusei RTU rīcībā paliks 5,32 miljoni latu sākotnēji plānoto 14,5 miljonu latu vietā, skaidroja Ribickis.

Samazinājums šādā apmērā nozīmēs katras RTU struktūrvienības budžeta samazinājumu nākamajā pusgadā par 40%. Lai spētu turpināt darbību, RTU būtu vai nu jāatlaiž daļa pasniedzēju, vai arī par 40% jāsamazina darba slodze visiem strādājošajiem.

Ņemot vērā, ka komunālie maksājumi ziemas mēnešos ir aptuveni viens miljons latu, RTU apsver iespēju dubultot kontaktstundu skaitu studentiem septembrī un oktobrī, paredzot, ka novembrī, decembrī, janvārī un februārī studenti veiktu mājas darbus un e-studijas, kā arī kārtotu eksāmenus.

Savukārt akadēmiskais personāls novembrī, decembrī veiktu zinātnisko un metodisko darbu, savukārt 2010.gada janvārī visi RTU darbinieki dotos bezalgas atvaļinājumā. Šādā gadījumā mācības atsāktos 1.martā un beigtos jūlija beigās, izklāstīja Ribickis.

Lai pastāstītu par šādu iespējamo scenāriju, RTU jau nosūtījusi vēstules gan Valsts prezidentam un premjeram, gan IZM.

RTU ir aptuveni 17 tūkstoši studentu, un tā ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas gatavo speciālistus teju visās inženierzinātņu studiju programmās. RTU ir arī lielākais valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits - aptuveni septiņi tūkstoš
LinkTeikt

Comments:
[User Picture]
From:[info]cheshiras_kakis
Date:June 26th, 2009 - 11:32 pm
(Link)
Jā, es arī lasīju.. :/

bet zini.. kaut kā neticu, ka viss tik tālu aizies..
bet kā saka - cerība muļķa mierinājums ;D