Krustvārdu mīkla

November 21st, 2006

Anna Marija Levi

Navigation

November 21st, 2006

Zudusī identitāte

Add to Memories Tell A Friend
Mīļo Draudziņ!

Ja tev izgadās braukt uz Ārzemēm, lūdzu apsoli man, ka tu no galvas iemācīsies visu savu dokumentu sērijas numurus, kā arī izgatavosi vismaz 16 kopijas katram no tiem. Ja tev izgadās braukt uz kādu autoritāru zemi (kā ASV, kas tikai maskējas par demokrātu citadeli), tad lūdzu, līdz ar visu minēto, nokopē arī memoriālo I-94.

Ja tu domā, ka Tavas Valsts Vēstniecība tev sniegs konsulāro palīdzību gadījumos, kad Tavi dokumenti būs zuduši, Tu rūgti, rūgti maldies.
Tas ir tikai faken romantisku kinofilmu pienesums - ka nabaga ārvalstnieks skrien kā uz dzīvību un nāvi, lai pēdējā mirklī iebrāztos savā vēstniecībā, kad durvīm aizkrītot Tev aiz muguras, laipni, mātišķi un gādīgi vēstniecības darbinieki tevi apmīļos, apsegs ar siltu seģeni un uzcienās ar zupu; kā arī apvaicāsies kā Tev līdzēt. TĀ FAKEN NENOTIEK!!!

Ja tu viņiem piezvani vienreiz, tu uzzini kāds Idioc tu esi. Un cik maz nabaga Dievzemītes diplomātiskā korpusa darbinieks ir spējīgs darīt lietas labā.
Ja tu zvani viņiem atkārtoti, lai precizētu neskaidros jautājumus, un viņiem laimējas atšifrēt, ka tu esi tas pats bēdu brālis, viņi darīs visu iespējamo, lai nekad ar tevi vairs nesarunātos. Ja tu apvaicājies, ko iesākt, lai atjaunotu zudušo I-94 (tā ir tāda špargalka, kas katram ieķibināta pasē pie iebraukšanas, un kurš ir OBLIGĀTI vajadzīgs pie izceļošanas), tev paskaidro, ka vēstniecības darbiniekiem NAV JĀORIENTĒJAS ASV varas iestāžu veidlapu numuros.

Ja tu vēlies iegūt kādu pagaidu identifikatoru, uz kura būtu redzama tava seja, Tev nepieciešams vēstniecīb apgādāt ar kāda tava jau esoša foto identifikācijas dokumenta kopiju.

Ja tev tāda nav, tu vari iet dirst.

Mīļo draudziņ, nekad nepazaudē savus dokumentus.
Tavai dzimtenei nav nekādas vēlmes Tev līdzēt to atjaunošanā.
Powered by Sviesta Ciba