Krustvārdu mīkla

November 3rd, 2006

Anna Marija Levi

Navigation

November 3rd, 2006

Alice in Chains, @Nokia Theatre Times Sq, NYC

Add to Memories Tell A Friend
Vakar, tātad bija memoriālais vakars, kad vecie kraķi (ok, no vecajiem palikuši tikai Inez/Cantrell) kāpa uz skatuves brīnumdaiļajā NT TimesSq (lampas!!!).
Kopā viss bija snogšibaķeļno.
Džeki mierīgi tādi, ahh, Layne pārdozēja? Nu nekas, mēs gribam vienk. uzspēlēt kopā, jo mums dikti patika.

Uzstumj uz skatuves vizuāli radikāli atšķirīgo DuVall (nu viņš ir afroamerikānis, drausmīgi garš un tievs; un izpildot dažus rifus mēdz nosēsties špagatā :)), un visi skatītāji/klausītāji ķer šoku un domā, ka ieslēgta fucking fonogramma - jo DuVall pamanās būt tik neticami Staley-līdzīgas balss īpašnieks, ka pieverot acis... nu ja.

Btw, man nav komentāra par to vai tas ir labi vai slikti, vai te ir jārauc deguns par sūda komerciju un re-live štampiem. Atmetot cinismu no sērijas, ka viss ir viena vienīga tirdzniecība un bullshits un tiek darīts tikai piķa dēļ; man tomēr vairāk liktos, ka džekiem tiešām patīk darāmais, nu patīk, un viss, un tamdēļ 'čto vižu, o tom i poju'.

Koncerts sākas ar The Whale&The Wasp, kopā 3 tematiskas sadaļas - 1. smagā/smagā (Would?, Them Bones, SickMan, JunkHead, DamThatRiver, utt.), pauze/liriskā atkāpe 'Kad Staley vēl bija ar mums', gaumīgi, nerāva, nebija salkani; tad skatuves pārbūve un seko tāda kā unplugged daļa, kad visi spēlē tikai akustiskās gičas, blūmīzerīti un dzied (Don't follow, Down In a Hole, No Excuses, Swing on This..), un tad pēdējā - smagā, populārākie no gabaliņiem - Angry Chair, Rotten Apple, Dirt, Rain when I Die, un! Rooster izskaņā. Kopā izklaide aizņēma pāri 2 stundām. Viss bija kvalitatīvi, pieklājīgi, mierīgi, prognozējami, pareizā secībā, nekādu ekscesu.

Publika bija vidēji vecāka nekā es gaidīju; daudzi bija ar padsmitgadīgiem bērniem :) Daudzi zāles aizmugrē atļāvās pīpēt! (Amerikā tas ir nāves grēkam pielīdzināms nodarījums), un ne jau tikai cigaretes.
Kopsumma. Bija OK. Očeņ rekomenduju - kam ir tādas bērnības atmiņas ar džekiem saistībā + kam nu ir pieejams. vēl 20 dienas šami vazāsies pa ziemeļaustrumiem, kas grib, var paspēt.

PS. Aizmirsu piebilst (man patīk šādus faktus kolekcionēt), ka: By coincidence, the coroner's office estimated that he [Layne Staley] died on April 5, the same date that fellow Seattle Grunge rocker Kurt Cobain was estimated to have died eight years earlier.
Powered by Sviesta Ciba