Krustvārdu mīkla

June 23rd, 2006

Anna Marija Levi

Navigation

June 23rd, 2006

Klimats

Add to Memories Tell A Friend
Apdomājiet. NYC (pretēji manu un daudzu citu ļaužu sajūtu bāzei, ka tas ir tipa ziemeļos kauč kur, nu, tā kā Rīga vai kas) ir novietota aptuveni vienos platuma grādos (Latitude: 40° 29' 40" N) ar:

    Ankaru,
    Madridi,
    Barselonu,
    Beijing,
    Vladivostoku,
    Neapoli,
    Taškentu.


Man tas tā agrāk nebija ienācis prātā, līdz:
1) kāds laipns kolēģis vēl Latvijā esot pievērsa manu uzmanību šim faktam;
2) kādu dienu temperatūra bija 100F, kas ir analogs 37.7 C grādiem

Izdarīju kļūdu šai 100 grādu dienā ejot spēlēt basketbolu. Varbūt vienkārši pirms tam nevajadzēja dzert vīnu, bet ūdeni? Katrā ziņā, tādas galvassāpes sen nebiju piedzīvojusi.

Visu nedēļu ir bijis nejēgā karsts. Tas simtnieks bija tikai vienu dienu – pārējā laikā turas ap 85-95 F atkarībā no diennakts stundas. Grūti to tā apstāstīt – feelingu – bet var saķert visādas nebijušas sajūtas – sēdot parkā saulītē pie pusdienu galdiņa sāk tirpt rokas. Vai – nevar metro uzkāpt pa trepēm – drausmīgi smagi (nevis ātri) sitas sirds un šķiet, ka tas tāpēc, ka nevar pa īstam ieelpot, kā dzejolītī:

Upē ūdens zaļi zils
Upē dzīvo krokodils
Tas ar asti gaisu maisa
Kamēr gaisā pietrūkst gaisa


Anyway – zinat kas ir patiesi skaisti? Ka par spīti visam šitam klimatiskajam ārprātam, 23. jūnija vakars, un viss weekends (24. un 25. tātad) būs vēss un lietains.
Ļoti jau nu simptomātiski.

Vēl kaut kas ar gaisa kvalitāti (neparasti, ne?). Katru vakaru pārnākot mājās, gribas skriet pie izlietnes un mazgāt acis. Tāda sajūta, ka aizbērtas ar smiltīm; aizķepušas ar putekļiem un darvu un velnsviņzin kādiem gružiem. Izmantoju Dzintriņas lēcu mazgājamo šķīdumu – kad to sapilina, tipa paliek vieglāk.
Vai kādam vēl tā ir gadījies? (c)
Powered by Sviesta Ciba