sajūtu cilvēks - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Feb. 9th, 2016|12:00 pm

savanna
Šo uztaisi par ķiploku grauzdiņiem.

Par maizi, es taisu pati, mīcu no konkrētām sastāvdaļām. Šādas, kā apraksti neesmu mēģinājusi.
Maizes mīcīšanā, vai pīrāgu mīcīšanā shēma aptuveni šāda: Bļodā saber sausās sastāvdaļas (milti un, ja pirktais maisījums, sauso raugu). Atsevišķi izkausēju līdz šķidrai konsistencei cepammargarīnu vai sviestu tik gr, cik norādīts uz iepakojuma. Izkausētajam sviestam pievienoju norādīto daudzumu ūdens (auksta, jo tas atdzesē karsto sviestu). Pa daļām leju šķidro maisījumu sausajā un maisu ar karoti. Kad viss šķidrums ir ieliets un iemaisīts, sāku mīcīt ķepekli. Tas nedrīkst būt pārāk ciets un stīvs. Ja tā sanācis, tad jāpielej vēl ūdens (vērojot konsistenci, var liet ūdeni pa ēdamkarotei klāt, lai nesanāk par šķidru). Mīca vismaz minūtes desmit, bet principā, kamēr masa vairs nelīp pie rokām, bet smuki mīcot atdalās no roku ādas.

Tad ar slapju plaukstu nolīdzina mīklu bļodā, pārklāj un atstāj uzbriest (ja nav norādīts un iepakojuma, tad vismaz 40min). Pēcāk veido kukulīšu formu ar slapjām plaukstām un liek uz pannas, kura pārklāta ar cepampapīru (vai arī liek mīklu silikona formā).

Es lieku mīklu aukstā krāsnī (uzsilstot tā vēl uzbriedina mīklu) un cepu to ~170 grādos. Ilgums, kamēr kukulīši zeltaini brūni un, iedurot zobu bakstāmo, tam nekas nelīp klāt. Ja kukulīši lieli, labāk cept 160 grādos, lai vidus nepaliek jēls. Ja mazi, kā bulciņas, tad labāk uz 180, lai nesakalst.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.