sajūtu cilvēks - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

pfu, es ar nolaidu tvaiku. Oct. 22nd, 2015|11:28 am

vacatio
Es to rakstu par dārziņiem izlasīju tikia līdz pusei vai trešdaļai, man vairāk nervu nepietika tam stulbumam.
BET tie galvenie punkti, kas mani izbesīja un kuros man ir cits viedoklis:
1. Ne visiem bērniem riebjas dārziņš, ne visi raud, kad uz turieni jāiet. (Olis kaifo par dārziņu jau no pusotra gada vecuma, viņam to vajadzēja - tikt sabiedrībā. Es varēju atļauties un varu joprojām turēt viņu mājās. Bet viņš besās ar mani, viņam vajag "tusiņu"
2. Bērni slimo no vīrusiem no kontata ar citiem bērniem, nevis no tā, ka viņam riebjas dārziņš. (atkal - Olis slimo kopš sāka iet dārziņā, bet... paskaidrojusm pirmajā punktā.
3. "Ejot uz dārziņu bērnam ir sajūta, ka atvadās no mammas uz visiem laikiem" - pēc šitā man jāiet griezt vēnas, jo Olis katru rītu ļoti priecīgs iet no mājas uz dārziņu. Te man jāizdara secinājusm, ka viņš laikam paļaujas uz to, ka mani vairs nekad nesatiks. (te tā vēnu griešana).
4. "Dārziņā ir rutīna un rutīna ir ļaunums" - bā... mums seminārā māca tieši pretējo, lai bērns attīstītos normāli un drošā vidē viņam ir vajadzīga rutīna - zināma dienas struktūra. (te gan es ļoti grēkoju un mājās viņam rutīnas nav, bet šo apzinos un viņš ir elastīgs, jeb arī esmu viņu pieradinājusi būt elastīgam). Bet nu vopšem - ir cits viedoklis, nav ko maut, ka rutīna ir ļaunums.
5. "Audzinātājas ir svešas tantes, kuras nemīl jūsu bērnu" - svešas viņas ir tikai pirmajā dienā. Par mīlestību - nu.. es atceros sevi dārziņā no 4 gadu vecuma - nu nevajadzēja man no audzinātājām mātes mīlestību, pilnīgi pietika, ka viņas bija foršas. (Es gan neloloju ilūzijas, ka valsts dārziņā tas ir bieži sastopams, bet nu - ir tak priv dārziņi. (Es zinu, ka tie maksā, bet tāpēc nav jāmet visi dārziņi vienā maisā. izvēle starp sliktāku un labu ir.
6. "Ja bērns ir veģetārietis, tad dārziņā viņu baros tikai ar kartupeļiem un burkāniem" - atkal - nu nav tā. Olim grupiņā ir gan celiakijas "skartie" (nezinu kā te rakstīt-slimnieki vai kā), gan ar piena produktu nepanesībām. Katram tiek sava paika (turklāt eko paika) un tā nav vienveidīga. (ēdienkarte katrai nedēļai redzama uz sienas, vecāki visu var izkontrolēt).
7. "Bērnam ir jārāda sociālā dzīve" - protams!, bet varētu domāt, ka palaižot bērnu dārziņā viņš to neredz! Bļin, vazāt viņu katru dienu pa bankām un bodēm ir labāk kā dārziņā palaist mācīties! No 4 gadu vecuma Olivera grupiņa ik pa laikam taisa ekskursijas-1x nedēļā brauc ar tramvaju uz mežu staigāties un ik pa laikam dosies arī kur citur, laikam dabas muzejs plānā. Un vakaros, brīvdienās un vasaras brīvlaikā vai tad nav gana laika parādīt to sociālo dzīvi?

Es saprotu, ka ir bērni izņēmumi-kuriem nepatīk dārziņš, bet mani besī, ka viena kaza visus bērnus pataisa vienādus un visus dārziņus tāpat. Turklāt, cik saprotu viņas bērni dārziņā nav gājuši, toties VIEDOKLIS par dārziņiem viņai ir. Turklāt ļoti garš :D

* pēdiņās būtu jābūt viņas citātiem, bet negribu viņus meklēt, atkārtoju tikai domu.

ja kāds līdīs kašķēties, atrausies.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.