sajūtu cilvēks - [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 17th, 2015|02:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:September 17th, 2015 - 03:46 pm
(Link)
Meita neēstu rosoļņiku, bet plovu un salātus apēstu.
Es pati svaigos salātus arī ēdu pie visādiem 2.ēdieniem.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 17th, 2015 - 04:31 pm
(Link)
Nu, mums 90% gadījumu pie vakariņām ir zaļumi/salāti (arī kāpostu), bet ne pie ēdieniem kur tie galīgi neiederas, piemēram, plova.
Es saprotu, ka viņiem nolikums prasa, lai pusdienās ir zaļumi, bet nu šai gadījumā tos kāpostus varēja aizstāt ar ābolu desertā.

Tās kombinācijas, manuprāt, liecina arī par ēdiena jeb pārtikas produktu kvalitāti. Ja cilvēkiem ir tāda attieksme pret to ko viņš liek uz šķīvja, tad visdrīzāk arī produkta svaigums tur nav pirmajā vietā. Nu šis man vienk ļoti atsit atmiņā padomju laiku ēdnīcas.
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:September 17th, 2015 - 07:00 pm
(Link)
Kadus salatus tu estu pie plova?
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 17th, 2015 - 07:34 pm
(Link)
Plovs ir tas ēdiens pie kura nekādus salātus neēstu. Es jau tur rakstīju, ka zaļuma vietā tad labāk ābolu saldajā.
Un kompota vietā kefīru.
Nevis sāļa zupa + plovs ar kāpostiem + salds kompots. božmoi, božmoi, kas tur vēderā pēc šitā notiek!
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:September 17th, 2015 - 08:41 pm
(Link)
Gastriits tur notiek!:)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 17th, 2015 - 08:47 pm
(Link)
Ja Tu par plovu priekš sevis prasīji, tad vēl atcerējos, ka stockpotā pie indiešu stila rīsiem ar kariju, salātu vietā uz šķīvja bija sasmalcināti zaļumi, tobrīd man šķita, ka pētersīļi, bet iespējams tā bija kinza. Un garšoja tiešām ļoti labi kopā.
Turklāt tādā pētersīlī arī ir ļoti daudz vērtīgā, kas atsver salātus. Un man šķiet, ka viņi ietu klāt arī pie plova.
[User Picture]
From:[info]delvira
Date:September 17th, 2015 - 08:53 pm
(Link)
Es pati esmu diez gan primitīva uz salātiem - tomāts, gurķis, salātlapas vai semizotu (tādas mazas sulīgas lapiņas) ar citronsulu plus olīveļļu. Atšķirīgā sastāvdaļa ir pētersīļi, svaiga piparmētra, rīvēts burkāns. Tāda komplektācija iet pie plova klāt labi. Man vienmēr prasās to citronskābo salātu šķīvi, neatkarīgi no tā, kas ir otrajā. Bet saldos kompotus un sulas pie pusdienām gan nedzeru jau pietiekami sen. Tas man liekas ir lielāks ļaunums kā viena kāpostlapa.