solis pretī izaicinājumam -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Augusts 18., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:40

(8 pogas jau mētājas | došu pogu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]elina
Date:18. Augusts 2009 - 09:48

:))

(Link)

Sastāvdaļas:

1. 1 formas maize
2. 1 l kefīra
3. 1 pac.rauga
4. ~1,2 kg miltu
5. 1-2 rīvēti burkāni
6. 1 tējk. sāls
7. 1 gl cukura
8. 4 ēd.k. ķimenes

Pagatavošana:

Sagriež formas maizi kubiciņos, pārlej ar kefīru un patur, kamēr maize izmirkst. Izmīca maizi ar kefīru, pievieno sajauktu raugu ar daļu cukura, ķimenes, miltus un atlikušo cukuru, sāli un burkānus. Mīklu ļoti kārtīgi izmīca, tai jābūt stingrai. Vislabāk mīklu atstāt uz nakti iztabas temperatūrā. Veido kukulīšus un cep cepeškrāsnī apm. 1,5 h. Gatavu maizi, tikko izņemtu no cepeškrāsns, pārziež ar cukurūdeni.
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:18. Augusts 2009 - 09:56

Re: :))

(Link)
Tu esi lieliska. Lasīju un nevarēju saprast, kāpēc esi man recepti iedevusi. Beidzot arī no manis būs jēga:)
[User Picture]
From:[info]bajka
Date:18. Augusts 2009 - 12:45

Re: :))

(Link)
Elīna, jā, jā, jā! jēziņ, kādreiz cepu! tajos laikos, kad krāsnī grauzdēja zaļo kafiju. pudelē, kas aizbāzta ar marles puļķi... varbūt Tu zini arī, KĀ uztaisīt pareizo riekstiņcepumu mīklu. bija tāda laba kladīte ar visu ko, bet nav. sanāca te pacieti. aizmirsies, velns.
From:[info]veejaslota
Date:18. Augusts 2009 - 13:03

Re: :))

(Link)
Tā taču ir parastā smilšu mīkla. Lai nebūtu tie cepumiņi cieti jāgatavo ar sviestu, tie pussintētiskie margarīni neder.

> Go to Top
Sviesta Ciba