|
Augusts 18., 2009
Comments:
| From: | elina |
Date: | 18. Augusts 2009 - 09:48 |
---|
| | :)) | (Link) |
|
Sastāvdaļas:
1. 1 formas maize 2. 1 l kefīra 3. 1 pac.rauga 4. ~1,2 kg miltu 5. 1-2 rīvēti burkāni 6. 1 tējk. sāls 7. 1 gl cukura 8. 4 ēd.k. ķimenes
Pagatavošana:
Sagriež formas maizi kubiciņos, pārlej ar kefīru un patur, kamēr maize izmirkst. Izmīca maizi ar kefīru, pievieno sajauktu raugu ar daļu cukura, ķimenes, miltus un atlikušo cukuru, sāli un burkānus. Mīklu ļoti kārtīgi izmīca, tai jābūt stingrai. Vislabāk mīklu atstāt uz nakti iztabas temperatūrā. Veido kukulīšus un cep cepeškrāsnī apm. 1,5 h. Gatavu maizi, tikko izņemtu no cepeškrāsns, pārziež ar cukurūdeni.
| From: | uwa |
Date: | 18. Augusts 2009 - 09:56 |
---|
| | Re: :)) | (Link) |
|
Tu esi lieliska. Lasīju un nevarēju saprast, kāpēc esi man recepti iedevusi. Beidzot arī no manis būs jēga:)
| From: | bajka |
Date: | 18. Augusts 2009 - 12:45 |
---|
| | Re: :)) | (Link) |
|
Elīna, jā, jā, jā! jēziņ, kādreiz cepu! tajos laikos, kad krāsnī grauzdēja zaļo kafiju. pudelē, kas aizbāzta ar marles puļķi... varbūt Tu zini arī, KĀ uztaisīt pareizo riekstiņcepumu mīklu. bija tāda laba kladīte ar visu ko, bet nav. sanāca te pacieti. aizmirsies, velns.
Tā taču ir parastā smilšu mīkla. Lai nebūtu tie cepumiņi cieti jāgatavo ar sviestu, tie pussintētiskie margarīni neder. |
|
|
Sviesta Ciba |