solis pretī izaicinājumam -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūnijs 8., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:11

(17 pogas jau mētājas | došu pogu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]elina
Date:8. Jūnijs 2009 - 15:23
(Link)

Sastāvdaļas:

1. 5 l vājpiena vai piena ar pazeminātu tauku saturu
2. 1 kg vājpiena biezpiena
3. 150 g saldā krējuma 35%
4. 150 g sviesta
5. 3 t.k. vārāmās sāls
6. 2 t.k. ķimeņu
7. 2 olas

Pagatavošana:

vājpienu karsē un pievieno sadrupinātu biezpienu. Nepārtraukti maisa, līdz sāk atdalīties zaļganas suliņas. Temperatūrai jābūt 75-80%, nedrīkst pieļaut maisījuma vārīšanos, jo tad masa būs pārlieku cieta. Sietiņā, kas izklāts ar marli, siera masu atdala no suliņām.Kad tās notecinātas, karsto masu ieliek citā katliņā un karsē ūdens peldē uz uguns 70-75 oC robežās.Pievieno pārējās sastāvdaļas (olām jābūt nedaudz saputotām) Turpina karsēt, līdz iegūta vijīga kosistence, līdzīga mīklai.Tad masu liek uz samitrinātas marles, izveido apaļu rituli un nosien.Sējuma mezglam jābūt siera vidū. Uzliek slogu. Siers jāpresē apm.2-3 st., tad slogs jānoņem, jāatbrīvo no marles un jāliek žūt vesā vietā.

vaaaai

* 1 kg biezpiens
* 2-3 olas
* 5 litri piens
* 40-60 g sviests ( vai 1 glāze salda krējuma)
* ½ l ūdens
* ķimenes, sāls

Ūdeni ar pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad pievieno sieram biezpienu un lēni karsē, kamēr atsūkalojas. Ūdeni pievieno, lai siers būtu mīkstāks. Biezpienu izmaļ vai rūpīgi izmīca. Olas biezpienam pievieno sakultas, piejaucot sasmalcinātam biezpienam, pielejot katlā vai piemīcot, kad siera masa atsūkalota. Sviestu un krējumu, ķimenes un sāli iemīca, kad siers jau notecināts. Masu ielej mitrā siera drānā, mīcot notecina sūkalas, sasien, virsū uzliek nelielu slogu un nospiež sieru vēlamā apaļā formā.
Ja maisot siers atdziest, tad gatavs būs drupans, tad to izlabo, siera masu vēlreiz sildot.
[User Picture]
From:[info]uwa
Date:8. Jūnijs 2009 - 15:25
(Link)
Paldies, paldies!

> Go to Top
Sviesta Ciba