- 30.10.22 22:26
-
Ar nazi plāni sagriežu un kārtīgi ar sāli samīcu, kamēr izdalās sula. Sāli pievieno aptuveni 2% no kopējās masas. Es gan esmu pēc garšas ietrenējusies. Pilda stikla burkā, pārklāj ar kāpostlapu, uzliek slogu (man ir speciāli stikla svariņi), lai viss zem šķidruma. Pēc divām nedēļām var pārvietot uz ledusskapi un vēl pēc nedēļas ēst (tas esot minimālais laiks, lai savairotos baktērijas, kas padara šo produktu par tik ļoti vērtīgu). Forši var variēt ar garšām- pievienojot burkānus vai mārrutkus, vai ķimenes, kuminu, ķiploku, kurkumu, čili, bietes, dzērvenes, ingveru utt Var ļoti iekrist azartā un aizrauties ar dažādu dārzeņu skābēšanu. Gardas lietas sanāk. https://www.instagram.com/ferment_k
a/