Sickbay of my imagination - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
Entitious

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Atradinoties no gūgles pupa Dec. 22nd, 2020|01:26 pm

unknown_entity
Savā laikā, kad inboksis piedāvāja 10mb spamkasti, uzradās kautkāds invait-onlī īmeilu pasākums, kas piedāvāja 100MB un tad turpināja augt katru dienu. Viņiem pat bija mājaslapā skrollojošs cipars, kuru varēji posīt, priecājoties par savu bezizmēra kasti. Viņi pat 10MB pielikumus atbalstīja. Varēji smīkņāt par to, kā inboksieši un jahū/jandeksisti nespēja tavas 5MB bildes pretī ņemt.

Gandrīz 20 gadus vēlāk gūglei nobruka serveri. Uz pusotru stundu. Cilvēki mājās nevarēja gaismu ieslēgt, jo devaisi nevarēja piezvanīt uz mazeršipu. Pus internetam DNS nedarbojas, jo tas oh-too-easy-to-remember 8.8.8.8 ir daunī. Meils, telefōni, meklēšana, video, bildes, blogi, durvju slēdzenes, novērošanas drōnes un daudz, daudz kas cits.

Pāris gadus atpakaļ man jau uznāca zajobs par šitiem lielajiem. Pārslēdzos uz mozillu + duckduckgo, visādi fenceri, džeileri un blokeri salikti, lai kautkāds sūdains blodziņš neraportē uz 103 dažādiem servisiem par to, kā tieši es lasu to viņu parōdiju par kontentu. Ak, tu detektē manu adblokeri? Nah man tavs kontents nav vajadzīgs, uztaisīšu pats savu ar blekdžeku un striperēm.

Nākamais solis veinošanā ir savu 3 īmeilakkauntu atsaisti no visādiem uzņēmumiem. Atcerējos, ka pirms pāris gadiem pa pjaņi nopirku domēnu 'uzvards'.eu uz 10 gadiem pa 10 naudiņām. Kautkāda akcija bija, paslīdēju. Hostings arī jaut tiek maksāts pāris gadus un praktiski neizmantots. Kas tad tur par problēmu, uzlikt postfix, dovecot, spamasassin un aiziet. Pilnu darba dienu vēlāk postfix + dovecot izskatās, ka strādā. Ar vienu domēnu, bet virtuālajām kastēm un atsevišķu pieeju. Tagad jāsāk posīt uz spamu un DKIM.

Diemžēl, enduziastu projekts sēž uz gūgles, bet darbs uz office365. Dīvaina izvēle darbam. Jo ~20k lietotāju licenses... Aber varbūt tas kautkāds akadēmiskais bandls ar visām OS un ofisiem un tīmiem un surfacēm un hz ko vēl.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.