- par rīsu ēdieniem
- 12/2/11 10:53 pm
-
Vakardien izdomāju, ka tomēr jāsagatavo vakariņas, jo cik ilgi gan var ēst sūdus. Vispār paldies basmati rīsu rekomendētājiem, tie tiešām bija tas, ko meklēju.
Tātad, noskaloju basmati rīsus, ļaujot tiem vispirms mazliet pastāvēt ūdenī. Uzvārīju ūdeni, iemetu tos iekšā. Pa to laiku sagriezu un uzcepu sīpolus, ķiplokus, papriku un kukurūzu, un, kad rīsi bija gatavi (15 minūtes), uzpisu tos pa virsu pannā esošajiem dārzeņiem. Tam visam uzbēru četras tējkarotes ar kaudzi karija un daudz vieglās sojas mērces, un visu samaisīju. Uz lēnas liesmas ļāvu tam visam mazliet pacepties un izsautēties, uzmanīgi maisot ar karoti - tā, lai neizbirst uz plīts (sveiciens mazajām pannām). Beigās sanāca diezgan labs ēdiens. Interesanti, ka šodien, kad pārpalikumus uzsildīju uz pannas, piejaucot klāt saldiaso aziātu mērci, ēdiens bija daudz baudāmāks nekā vakar. Turpmāk likšu to aziātu mērci savlaicīgi klāt.
Imma happy now (meli).
Ak jā, varbūt ir vēl ieteikumi, kādus dārzeņus cept un likt klāt rīsiem? Es redzu, es redzu, es redzu... zaļos zirņus (un citus pākšaugus)! Bet neko citu. Jā, kuri ir visekselentākie dārzeņi šī ēdiena gadījuma?