Sans respect, ni foi, ni loi! - le weekend [entries|archive|friends|userinfo]
traffico

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

le weekend [Oct. 6th, 2014|01:27 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Paredzēts izbraukt bija ap 8iem. Pusstundu pēc tam (tā lai droši) klusiņām piezvanīju. Pusskaidrā balss lika noprast, ka izbraukšana atliekās uz relatīvi drīzu, bet nenoteiktu laiku.
Kafiju vārīt nav jēgas, jo tas ir process.
Gaidot pa tv rādīja prezi Bērziņkungu un es joprojām lielākoties no tā neko nesapratu. Tiem, kas pieraksta viņa runas varētu būt "interesanti"- to pasniegt kā divrindes, freeride or call it whateveryouwantit.

Aptuveni 1,5 stundu pēc iepreikš draudētā izbraukšanas laika startējām. Pa ceļam Statoils- izdevās sameistarot gluži labu kafiju. Izspraucos caur 3 "akmenstēliem" (viens bija kā rāda reklāmās), kuri knapi apēduši hotdogu jau kāri gaidīja burgerus (kā brālis paskaidroja- spriežot pēc aparāta aiz busa- betonētāji-strādā arī ar rokām). Un tad diena sākās....

Pirmo reizi braucu pa to 50 km Tīnužu ceļu (tas, kas Daugavpils virziens)- ir, ir garlaicīgi, bet ātri etc. Nu jā- un pēc tam, jo dziļāk mežā...

Es pēdējo reizi tēva dzimtajās mājās biju pirms 3 gadiem, kad tēva vidējam brālim (kurš tur joprojām saimnieko, bet vecākās meitas vīrs tā kā jau riktējās) palika 70. Tad nu šoreiz viņa māsai (attiecīgi manai tantei, kura pārvākusies tur) palika 75.

Mūsu famīlija ierobežotā sastāvā (mans tēvs ir jaunākais brālis tajā vecuma grupā) palika visilgāk, jo šoferītis (mans jaunākais vidējais brālis) paziņoja, ka brauca ne jau paēst, padzert, bet palikt pēc iespējas ilgāk....:)

Es pat lāga nezinu, no kā man vienubrīd bija sajūta, ka kājas ļimst. No tā, kā tie vecajie tik ņipri, vai no tā, ka es tās dzimtas uzvārdu nēsāju. Vai arī no tā, ka tur ir tik reti būts, jo citi radi priekšā?

"Te ir mana dzimtene..." sajūta gan bija (tas nekas, ka es jūtos tuvāk mātes radiem no pretējās Lv puses)


Ko es ar to visu gribēju teikt-
Es esmu laimīgs, ka man ir daudz brāļu un māsa, es esmu laimīgs, ka mani vecāki ir dzīvi un kopā, es esmu laimīgs, ka es varu 2,5 stundu braucienā nokļūt tēva mājās, kur dzīvo tēva brālis ar sievu (un jaunā paaudze, kas to visu pārņem dzīvo nieka pārdesmit km attālumā), tēva māsa, vēl vecākais brālis uzrodās, kam tur pat vēl viens dzimtas īpašums... nudien- ir LABI.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:October 6th, 2014 - 04:27 pm
(Link)
Jā! :)