|
[Mar. 4th, 2014|04:12 pm] |
[ | mood |
| | saguris | ] |
[ | music |
| | radio | ] | Pamodos, uzvārīju kafiju, sapīpēju un iemērcu zirņus (šķeltos).Uz pakas stāv rakstīts, ka jāmirkst 6-8 stundas. Vienīgais- katls laikam jāņem būs lielāks, jo sabēru visu atlikušo puspaku vai kaut kā tā. Mājupceļā nopirku pāris burkānus (viss pārējais it kā ir) un dzērienu vakaram, kuru mazliet atkorķēju. Nekad pats tādu neesmu vārījis, bet ēdis gan, un aptuvenā procedūra skaidra un var jau mazliet pavariēt.
Un no šodienas/rītdienas "Niceplace/Mansardā" būs arī "niknāki" dzērieni par tēju/kafiju- Valmiermuižas alus, vino verde (un daži citi), moka, balzams un degošāki šķidrumi.
(sāku skatīties "Shameless" 4 sezonu. Ap 3iem aizgāju gulēt un sapņoju, tak tāds "sviests" sen nav rādījies. Pat pats sev galvā to nespēju apjēgt, kur nu vēl kādam izstāstīt). |
|
|
Comments: |
From: | bumsis |
Date: | March 4th, 2014 - 04:24 pm |
---|
| | | (Link) |
|
šķelto zirņu zupu vārīsi?:)
Nu ja šķeltie zirņi tiek mērcēti, tad laikam jau. :)
From: | bumsis |
Date: | March 4th, 2014 - 06:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nuuu...diezgan loģiski. Bet vēl jau mēdz vārīt zirņu biezeni.Piešaujot klāt visādus brīnumus.:)Lai labi garšo.
Uz to pusi arī būs ...man patīk tāda, kurā karote stāv. Jo zirņu daudz- burkāni 2, karpeļi 2, sīpols 2 gab. un 1 selerijas kāts. "Brīnumi" garšvielu veidā. Nu un mazliet apcepta cauraudzīša- grami 100 ne vairāk. Būs OK. Es zinu!
Tu tos zirņus nevārītus taisies ēst, vai? škeltos zirņus vispār neredzu jēgu mērcēt pat stundu!
Katram savs piegājiens un rezultāts.
Pēc stundas ar mazu astīti sanāca tieši kā domāts- zirņi vēl nav izjukuši, zupa ne šķidra, ne bieza. Nezinu gan, cik stundas jāvāra nemērcēti...
Aptuveni stundu, ne ilgāk:)
Hm! Manējie vārījās stundu ar visu mērcēšanu... un bija vairāk kā OK. Aldente nudien šamiem nepiestāvētu. | |