Par visu un neko

piegriezās jeb kāpēc ēst mājās

piegriezās jeb kāpēc ēst mājās

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Labrīt vai arī, kā man, jau sabojāts rīts. Esmu nesaprašanā ar dažām lietām. Konkrēti runa ir par to, kur var ātri ko apēst. Sarakstu sākšu ar Statoil, it kā jau normāls un pieklājīgs veikals (benzīntanks), bet nez kāpēc man liekas, ka viņi mūs uzskata par vaļēdājiem un mērču rijējiem. Konkrēti runāju par viņu burgeriem, it kā jau garšīgi un ar svaigiem dārzeņiem (vismaz tā viņi apgalvo), bet nu tas viss tiek salikts kopā tā, ka mutē nevar dabūt iekšā, un ja arī esi iedabūjis to mutē, tad visa seja ir ar burgera sastāvdaļām. Vienmēr, pērkot šos burgerus, no kaut kā jāatsakās, lai kaut cik varētu iedabūt iekšā. Bet nē, viņi samet kaudzi tomātus, kaudzi gurķus, kaudzi papriku, milzīgu gaļas blāķi, un tam visam vēl mēģina mērci pa virsu uzstutēt. Tad vēl gribas piebilst par viņu hotdogiem. Tā jau ir daudz maz ok, bet nu tās mērces vienmēr tik daudz tiek saspiestas, ka tas viss sakrājas apakšā un tu dabū rīt mērci. Ja man gribētos mērci, nopirktu kečupu un tāpat rītu. Savukārt Narvesen Hotdogi ir vispār kaut kas ekskluzīvs, nē, drīzāk tā ir pārdevēju vaina. Nopērkot hotdogu vienmēr pirms tam viņiem jāizskaidro, ka mērce jāliek mazmazlietiņ, jo arī šajā gadījumā tiks salikts tik mežonīgi daudz, ka viss tavs baltais krekls pēc tam būs kā pēc karalauka. Nu kādēļ tik ļoti jāpārspīlē ar tām mērcēm?
Vēl varētu runāt par McDonaldu. Šajā sakarā jājautā kādēļ viņi burgeriem liek salātus klāt, ja atverot kastīti, tie vienmēr ir izlidojuši no burgera ārā? Un arī tas apmērs tik milzīgs, ka mutē nevar iedabūt. Varbūt man arī ir maza mutīte... Par Hesburgeru vispār negribētos runāt - briesmīga un lēna apkalpošana, nebaudāms ēdiens.
Šad tad vēl izvēlos iestādi Pelmeņi, tie ir daudz maz ok, izņemot tos, kas ir Centrālajā stacijā. Nu drausmīgi, ēd un tev garām kāds bomzis noiet. Strādā tur arī drausmīgs personāls. Ēdiens nebaudāms.
Vēl Chilli pica būtu jāpiemin. Man liekas, ka tur ēdiens ar katru reizi paliek negaršīgāks un negaršīgāks. Un līdz ar to arī dārgāks, no apkalpošanas kultūras arī viņiem nav nekādas sajēgas. Ilgi jāgaida.
Nesen sanāca iemaldīties arī Casablankā, ieej, it kā zolīda iestāde, pēc kāda laika tu saproti, ka tur nav viesmīļu sistēma, traukus no galdiņa arī neviens nenovāc, kādu laiku tu dabū sēdēt ar iepriekšējo apmeklētāju traukiem. Vismaz vari papētīt viņu neapēstos salātus. Beigās pēc pusstundas ilgas gaidīšanas, viņi paziņo, ka tehnisku iemeslu dēl pasūtīto nevarēs atnest, vismaz naudu atdeva.
Lūk, varbūt tomēr vienmēr jānēsā līdzi burciņa ar mājās taisītu soļanku un maizīti ar desas šķēli.
  • Mērces liek, lai pēc garšas nevar noteikt citu sastāvdaļu radīšanas laikmetu.
Powered by Sviesta Ciba