xxl - [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 9th, 2007|11:51 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
From:[info]king
Date:January 9th, 2007 - 02:32 pm
(Link)
hmm, nu it kā par vērtībām (angliski - virtue /ja tas ir tas, ko tu domā) gana daudz ir Platons rakstījis u.c. senie filosofi jau kurā tur gs. pirms mūsu ēras. bet nu katrai filosofiskajai skolai un pasaules skatījumam savas vērtības ;)
kad rakstīju biznesa ētikas kursā darbiņu par vērtībām, man palīdzēja noorientēties šis resurss - http://en.wikipedia.org/wiki/Virtue
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:January 9th, 2007 - 02:42 pm
(Link)
"katrai filosofiskajai skolai un pasaules skatījumam savas vērtības"
vo tur jau tā lieta!
Un ja mēs pie cilvēces pieskaitām ne tikai senos grieķus un romiešus, bet arī čukčas, jaunzelandiešus u.c., ko tad?
From:[info]king
Date:January 9th, 2007 - 05:48 pm
(Link)
iepazīsties ar vairākiem viedokļiem un izkristalizē SEV svarīgākās vērtības ;) man jau šķiet, ka neatkarīgi no visām vēsturiskajām čukču un romiešu dinastijām un viņu vērtibām, katra indivīda vērtību sistēma ir tas, kas veidojas a priori zināšanu apguvei jau no mazotnes - tb tas ir tas, ko vecāki "potē" sīcim.
sekojoši rodas jautājums, vai Tavi vecāki Tev no laika gala ir centušies iemācīt kādas labas lietas un vai vari tās salīdzināt ar kādu no vēsturiskajiem novirzieniem?
jebkurā gadījumā ir lietas, ko vairums cilvēku uzskata par vērtībām - godīgums, mīlestība, utt. cik nu katram tas viss ir aktuāls, tik arī uzskata par vērtību.