Tipa75 - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 1., 2020


[info]tante10:48
mannas putraimi ir? nu tad buberts, uzpūtenis uz kādas zaptes bāzes pluss izbrāķētais ķīselis ;)

rīsu krēms ar to ķīseli :)
pankūkas vulgaris :)

vakariņās makaroni po flotski :)
dārzeņos iecepti vistas gabali (cepeškrāsns)

ja kartupeļu daudz, tad launagam ātri un nesāpīgi var arī nesaldus kartupeļu stienīšu cepeškrāsnī 0 kartupeļus sašķērē stienīšos, kārtīgi noskalo ūdeņos, kamēr ūdens dzidrs, nosusina papīrā, apkaisa ar garšvielām un aplej ar eļļu - samaisa, ļauj pastāvēt, kamēr cepeškrāsns iesilst - atkal samaisa un liek uz plāts vienā kārtā - 200-220 grādi apmēram 15 minūtes - tas pats frī aptuveni vien sanāk, bet bērni starā.. kaut kādu ketčupu kur pamērcēt un visi laimīgi :)

vecmāmiņas šmorvista - vistas gabalus katliņā apcep ar sīpoliem un burkāniem, uzlej virsū nedaudz ūdens, lai izvārās mīksta, tad virsū piens vai krējums mērcei.. var ietumēt ar miltiem, ja par daudz šļidrs ;)

ar biezpienu pildīti āboli cepeškrāsnī - izdob vidu, biezpiens ar cukuru un krējumu iekšā, cepeškrāsnī uz minūtēm 20 ;)

kartupeļu pīrāgs ar malto gaļu - gaļu apcep ar sīpoliem un rīvētiem burkāniem un garšvielām, no kartupeļiem uztaisa pabiezu biezputru - kārto cepamformā to putru kā pīrāga pamatni ar visām augstajām maliņām, pa vidu liek to apcepto gaļu, pārlej ar olu kura sakulta ar krējumu - 1 liela ola+1 līdzena ēdamkarote krējuma..

kartupeļu pankūkas (ja ir krūzblenderis, tad vispār fiksi un nesāpīgi - visu samet iekšā, sablenderē un tad tik cep )..

špundra - bietes sarīvē uz rupās rīves, cūkgaļu sagriež nelielos 3x4-5 cm šķēlīšos, katru izklapē, bietes liek uz nelielas uguns pārlietas ar ūdens/buljons+nedaudz citronu/apelsīnu sula - labi var aizstāt ar skābu ābolu sulu vai citronskābi, vai sliktākajā gadījumā ar etiķi - etiķi jāskaita karotēm - uz 1 lielu bieti 1 tējkarote 5%-9%, ne vairāk..
izklapēto cūkgaļu apvārta miltu/sāls/piparu maisījumā un apcep no abām pusēm zeltainus, uz tās pašas pannas apcep labi daudz sīpolus pusripās arī zeltainus, liek apcepto gaļu uz bietēm katlā, sīpolus pa virsu, vāks virsū un lai sūt vēl kādas 15-20 minūtes - - šitas ir veids kā megalielus biešu daudzumus iedabūt jebkurā ;)

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba