Tipa75 -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Decembris 13., 2004


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:55

Šīdienas e-pasta izklaide  


Kaadu dienu jauno karali Arturu sagustija kaiminju karaljvalsts karavadonis. Vispirms bargais karaviirs gribeeja Arturu vienkarshi nogalinaat, tachu tad vinja sirds atmaiga un vinsh piedaavaaja briiviibu apmainjaa pret atbildi uz vienu jautaajumu. Ja Arturs neatbildeetu uz to,vinsh tiktu nogalinaats.
Jautaajums skaneeja sekojoshi: "Ko veelas sievietes?"  Shaads jautaajums apmulsinaatu visgudraako viirieti, un karalim Arturam tas shkita aarkaartiigi sarezhgiits. Tachu nebija izveeles un gada laikaa vinsh piekrita atbildeet.
Atgriezhoties maajaas, vinsh sapulcinaaja visus karaljvalsts gudriniekus, princeses, runaaja ar prostituutaam un aakstiem,tachu neviens nevareeja sniegt jeedziigu atbildi. Daudzi ieteica vinjam parunaaties ar veco riebiigo raganu, kas dziivoja kalna galaa un bija ljoti gudra. Tomeer vinja bija paziistama ar augsto samaksu, kuru prasiija par saviem pakalpojumiem. Tas karali Arturu mulsinaaja, tachu tuvojaas gada peedeejaa diena, un neko dariit, naacaas runaat ar raganu.
 Tas, ko vinja pieprasiija par samaksu, patieshaam bija paarlieku.  Vinja veeleejaas preceeties ar viscildenaako brunjinieku Goliaatu. Arturs bija shokeets - vinja bija veca, smirdeeja peec kanalizaacijas, vinjai bija viens zobs, pusplika galva...
visas probleemas atrisinaaja pats Goliaats, sakot, ka ir gatavs upureet savu naakotni, lai glaabtu karali.  Tad, kad nu kaazas bija izsludinaatas, ragana atbildeeja uz jautaajumu - tas, ko sieviete veelas, ir - buut savas dziives paveelniecei. Ikviens uzreiz saprata, ka raganas vaardi ir patiesi un Artura dziiviiba ir glaabta.
Kaazas bija lieliskas, lai gan ragana pie galda atraugaajaas, laida gaazes, eeda galju ar rokaam un siekalojaas. Tad pienaaca kaazu nakts. Kad Goliaats iegaaja guljamistabaa, vinsh gandriiz noghjiiba - gultaa guleeja briinishkiiga skaistule. Uz izbriiniito Goliaata jautaajumu, kas noticis vinja atteica, ka vinsh ir labi iztureejies pret raganu un taadeelj vinja pusi diennakts buushot skaistule. Tikai vinjam pasham vajagot izveeleeties - dienaa vai naktii. Shis jautaajums Goliaatu mazliet samulsinaaja. Dienaa vinsh skaistuli vareetu raadiit draugiem, tachu ragana naktii, maajaas, gultaa.... Buut ar raganu sabiedriibaa, tachu skaistule maajaas.... Ko juus pashi izveeleetos? Augstdzimushais Goliaats atbildeeja, ka ljauj vinjai pashai izveeleeties. Tad ragana pazinjoja, ka buus skaistule VISU LAIKU, jo brunjinieks vinju ciena un ljauj buut noteiceejai par savu dziivi.
Kaada ir shii staasta moraale?...
Nav svariigi, kas ir juusu sieviete - skaistule vai pretekle. Neraugoties uz aareejo izskatu, vinja tomeer ir ragana:)))



Briesmīgi/nožēlojami uzjautrinoša valodiņa.


(ir doma)


> Go to Top
Sviesta Ciba