Tipa75 - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Decembris 7., 2010


[info]tipa7513:11

Pēc viena cibiņa ieraksta atcerējos, ka citai cibiņienei reiz sasolīju uzrakstīt par Islandi no finansu puses. Palēnām
sākšu.
Vienkāršās izmaksas (jūlijs-augusts):
gurķis plēvē - aptuveni 0,80Ls
lētākais siers 1kg ~ 7Ls (tāds pats sū&* kā mums tie vislētākie mīkstie siera izstrādājumi)
klaips baltmaizes ~ 4Ls, ar mega akcijas cenu ~2Ls
4 cepti vistu stilbiņi lielveikalā( līdzīgi kā mums termo paciņās sapakoti) ~8Ls
Kafija ~ 1,5Ls (tikai negaidiet kārtīju kafiju, tas būs čurūdens, toties vairumā vietu nopērkot vienu, vari liet sev vēl un vēl, cik tīk) Toties veikalā paka maltas kafijas 0,5kg ~ 1Ls
Tēja ~ 1,5Ls tasīte
kūciņa ~ 2,50Ls
Islandiešu vilnas džemperis - suvenīru veikalos ~70-85Ls, ja zināsiet vietējo, kurš aizvedīs pie adītājas mājās ~ 35Ls.
Tradicionālā bērnu rotaļlieta - jēra kauliņš ādas maisiņā  ~ 18Ls
Suvenīrs, kaklarota kaula ripiņa sapītu zirgu asru saitītē ~ 32Ls
Vakariņas solīdā Reikjavīkas restorānā - 1vaļa steiks par atlaides akcijas cenu, 1 parastais steiks, 1 porcija sautētu dārzeņu 2glāzes vīna - 95Ls
Autobuss Reikjavīka - Varmahlid 2 pieaugušie 1 bērns 55Ls. Brauc gar lielās salas dievidu malu visgarām. Ceļā aptuveni 5stundas.brauc 2 reizes dienā 8no rīta un 5 vakarā.
Viesnīcas Reikjavīkā:
Guesthous "Pavi" - ļoti nesmukā vietā - visriņķī briesmīgi pelēks, pretī būvbedre. Viesnīca ēkas 3, laikam, stāvā, netīriem, kā nekad nemazgātiem, logiem. Numuriņš mazītiņs, gultas kārtīgas, veļa tīra, salīdzinot ar Ēģiptes 5 zvaigžņu viesnīcām, pavisam jauna. Tualete un duša uz visiem numuriem viena, tīra, kārtīga. Remonts tāds pavecs, bet vienas nakts pārlaišanai ir labi. 62Eiro.
"4TH floor hotel" - gejiem draudzīga viesnīca.Ko tas nozīmē, meklējiet vecos ierakstos. Ar dizaina numuriem. Ēkas pēdējā stāvā, visiem numuriem liels, skaists, kopīgs (!) balkons. Logi tīri. Tualete un duša, vienā telpā, kopīga visiem numuriņiem. 92Eiro par nakti.
Autobusa biļete Varmahlid - Reykjavik (pa vasaru kursē satiksmes autobuss cauri salai, kurš piestāj pie visādiem ievērojamiem objektiem) 2 pieaugušie un viens bērns 110Ls Tikai nesacerieties, ka varēsiet baigi iepētīt - tā ir tūre gandrīz kā japāņiem - izlec, nobildē, maucam tālāk. Braucienas ilgst visu dienu. Ja brauksiet no viena gala līdz otram, daudz redzēsiet. Ja nelīs lietus un logus nebūs dubļi aizšļakstījuši, kā tas bija mums. Bet var braukt arī savādāk - no punkta uz punktu - praktiski pie visiem redzētvērtajiem punktiem ir telšu pilsētiņas. Jūs varat izkāpt, palikt un rīt braukt tālāk. Der zināt, ka tajās pilsētiņās, kuras ir pašā (nekurienes) viducī ūdens maksā 10$ 2 litri. Tātad labāk paņemt līdzi. Ja brauksiet no Reikjavīkas puses, ūdens būs jāpērk arī pilsētā, bet ja no Akureiri - droši var liet krānūdeni pudelēs - vismaz Varmahlid krānūdens ir 5X garšīgāks par to, kas vissmalkākajās pudelēs. Biļetes var pasūtīt netā, bet var arī vienkārši piezvanīt un pateikt, ka būsiet, un pirkt biļetes pie šofera. Islandē šoferi nesteidzas tā kā mūsējie. Un ja teicāt, ka būsiet, jūs gaidīs arī 10minūtes. Tāpēc, ja tomēr nebūsiet - atzvaniet un atsauciet. Jo cieš jau apskates laiks.
Ko jūs redzēsiet? Sākšu no augšgala, kā mēs braucām. Pirmais bija aizsprosts, kur ezera izteka nosprotota un uztaisīta hirdoelektrostacija. Plašs, plašs itnekas. Iespaidīgi. Forši gāza lietus, vējšs apmēram 25m/s, mākoņi pieplakuši pie zemes, plašums palika nezināms savos izmēros. Pēc tam mēs braucām un braucām pa plakanu salas vidieni. Kilometriem un kilometriem plakana , graudaina ne-zeme. Vai tie kādi izdedži, vai akmeņi. Ne zālītes, ne lakstiņa. Vienā brīdī tā kā ieleja nedaudz. Lejā tāda kā dārza mājiņa, no preskartona saslieta. Mašīnas stāv. Lūk, nākamais apskates objekts. No zemes burbuļo ārā 90grādu karts ūdens. Tādā piekalnītē viens pie otra caurumi zemē. Garaiņi norasina kamerai objektīvu. Lielākajos caurumos ūdens nāk ārā sprauslodams un šņākdams. Tā lejāk, kur viņš notekās ir baseiniņš. Tam blakus arī preskatrona mājele. Tur var noģērbties un mesties mērcērties jau padzisušajā ūdenī. Mēs jau nē, te plunčājas tie, kas ar saviem auto atbraukuši, vai telšu pilsētiņā nakšņo. Tai otrā mājā ir kafejnīca, tualete, mobilo uzlādēšanas vieta, par naudu - protams, un ūdens tirgotava. Pār debesīm mums joprojām iesprūdušais mākonis karājās, tāpēc tikai ceļvedī redzēju, ka te var vērot lielo salas vidienes ledāju.
tālāk - citreiz. Bišķi jāpastrādā arī darba laikā.




Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba