« previous entry | next entry »
16.. Aug, 2020 | 01:10 pm

Kā pagatavot kabačus (arī cukini. ērtības dēļ sauksim visus turpmāk par kabačiem):
1) svaigu kabaču "spageti" vai vnk mazus gabaliņus kā salātu sastāvdaļu
2) uz lielas uguns ātri apcept ceturtdaļšķēles (lai neizšķīst un ir garšīgi)
3) pildīt "laiviņas"
4) cept kabaču vai kabaču/kartupeļu pankūkas
5) savārīt kopā ar tomātiem un burkāniem, sanāk manas bērnības mīļākais ķomsis, ko aukstu likt uz baltmaizes vai siltu ēst vakariņās vai likt burkās ziemai
6) vārīt ziemai - paprika+čili+kabači
7) saldēt (ceturtdaļšķēles un rīvētus)
ko vēl??? viss augstākminētais jau izmēģināts.

ja nu kas, par_velti komūnā jau ierakstīju, bet man ir izaudzis ļ. daudz kabaču, varu kādam piešķirt!
Tags:

Klik | Izteikties | Add to Memories


Comments {12}

bezkof

from: Slinkuma maiss
date: 2.. Jan, 2021 - 08:15 am
Klik

stradacoffee grauzdē gluži labu bezkof kafiju, bet man nav bijis ar ko salīdzināt, un arī nav ne jausmas, kas no viņu vietām (strada, illuseum, vērmanīša apsara) šajās dienās darbojas

dekafinēšanas metodi nezinu, bet katrā ziņā viņi paši tās pupas nemazgā, kā kalve, bet tikai grauzdē jau dekafinētas

Atbildēt | Kārlis Streips


Re: bezkof

from: Slinkuma maiss
date: 2.. Jan, 2021 - 08:22 am
Klik

precizējums - man nav info ka kalve paši mazgātu pupas, ļoti maz ticams, visdrīzāk viņi tās saņem jau tādas. nekritiski izlasīju jz aai komentāru

un stradas pupas arī ir swiss water, jā

https://stradacoffee.lv/Coffee/Decaf-Green-500g

Atbildēt | Iepriekšējais