« previous entry | next entry »
6.. Apr, 2020 | 04:37 pm

Aicina saglabāt liepu aleju pie Brasas tilta - tā pārbūvi ļoti labi var veikt bez koku ciršanas.

Līdz 15.04. var parakstīties pret minētās alejas ciršanu. Vairāk informācijas:
https://www.facebook.com/search/top/?q=%C5%A1reienbu%C5%A1a%20%2F%20%C4%8Diekurkalns&epa=SEARCH_BOX
Saite uz parakstīšanos - http://www.rpbv.lv/sabiedribas-lidzdaliba/7555/ jeb eriga.lv --> Sabiedrības līdzdalība, nospiežam lejā "Iepazinos" --> ielogojamies ar latvija.lv --> spiežam atkal Sabiedrības līdzdalība --> izvēlamies projektu par Brasas liepām.

Ja nezināt, kā pamatot viedokli:
1. lauciņš: Aplūkojot pieejamo informāciju, redzams, ka izstrādātais projekts konkrētajam pilsētvides objektam nav pārdomāts, un līdz ar to nav piemērots. Uz tilta paredzētas ļoti platas (3,8 m) braukšanas joslas. Šāds joslu platums ir ne vien neizdevīgs, jo tilta platumu palielina par 2,2 metriem, kas turklāt naudas izteiksmē ir vairāki simti tūkstoši izšķērdētu eiro, bet arī bīstams, jo veicina ātrāku auto braukšanu, kas šādos apstākļos noved pie auto sadursmēm un cietušiem to pasažieriem.
Uz tilta ieplānojot standarta 3 metru platas joslas tiktu ietaupīti ne vien vairāki simti tūkstoši eiro nodokļu maksātāju naudas, bet arī uzlabota vispārējā drošība, un būtu iespējams pasargāt un saglabāt saviem bērniem arī pilsētvidei vērtīgo vēsturisko liepu aleju.

2. lauciņš: Gan Rīgā, gan visā Latvijas teritorijā vēsturisko aleju kļūst mazāk, kaut arī tās kļuvušas par neatņemamu mūsu valsts ainavas identitātes sastāvdaļu. Lai saglabātu mūsu tipiskās ainavas, alejas pēc iespējas jāsaglabā nākamajām paaudzēm, tādā veidā arī veidojot kultūrvēsturisko tiltu no pagātnes uz nākotni. Ekoloģiskā ziņā - fakts, ka koki ražo skābekli, ir vispārzināms. Jo vairāk mums ir koku, sevišķi lielu, skaistu, vēsturisku, jo tīrāks gaiss pilsētā. Šīs liepas tāpat kā visi citi senāk un arī tagad stādītie koki grezno un uzlabo pilsētu un ir jāsaglabā.


Tajā pašā lapā iespējams parakstīties arī pret citām koku ciršanas iniciatīvām, piemēram, Bruņinieku 14, kur skairs, ka jāpaplašina stāvvieta, vai Marijas ielā 10, kur 57cm diametra liepu grib cirst tikai tāpēc, ka vēlas nomainīt segumu pagalmā, kā arī pie 49. vsk Valdemāra ielā 65.
Tags:

Klik | Izteikties | Add to Memories


Comments {0}