Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 13. Maijs 2007

13. Maijs 2007 18:00 Spanish GP 2007

Iesākumā jāizsaka savas dusmas par ārprātīgo komentēšanu. Parasti jau tieku izbesīts, kad abi komentētāji tik bieži kļūdās, daudz ko jauc, nepamana notikumus trasē. Bet šodien viens no komentētājiem bija nogulējis savu darbu un, ja citreiz ir cerība, ka pa abiem viņi vismaz kaut necik šo to pamanīs, tad šodien vienatā notika briesmu lietas.. Nezinu, ko viņš darīja paralēli sacīkstes skatīšanai un komentēšanai, bet nu tas jau tomēr bija par traku:
1) Pirmā apļa beigas vai otrais aplis - Ralfs, izvairoties no priekšā braucošā ir spiests strauji bremzēt, līdz ar ko viņam pakaļā ielido Alekss, sadragājos savas formulas priekšējo daļu. No komentētāja nevienas piezīmes.. Pēc pusminūtes rāda, kā Alekss cenšas lēnā galā ar savu formulu nokļūt līdz boksiem, komentētājs - `acīmredzot, Alekss iekļuvis starta burzmā (!!!)`. Vēl pēc laiciņa Ralfs atrodas boksos, komentētājs - `Toyota neveiksmes turpinās, Ralfs kaut kur pazaudējis priekšējo antispārnu`. Vēl pēc laiciņa parāda sadursmes atkārtojumu, komentētājs - `izrādās, ka šādā veidā Alekss pazaudējis savu purngalu`..
2) No boksiem atgriežas Džensons un uzreiz iesaistās cīņā ar Rubensu. Mums tieši neparāda sekas, bet pēc pāris sekundēm parāda, ka Džensons palicis bez priekšējā antispārna.. No komentētāja nevienas piezīmes.. Pēc pusminūtes rāda, kā Džensons brauc atkal uz boksiem bez antispārna, no komentētāja nevienas piezīmes.. Tad rāda atkārtojumu, kā notiek sadursme, redzams, kā pa gaisu aiziet antispārns, komentētājs - `un Džensons, atgriezdamies no boksiem, uzreiz iesaistās cīņā ar komandas biedru un viņu formulas gandrīz gandrīz (!!!) saskaras`.. Pēc brīža smiltīs guļošo antispārnu parāda tuvāk, komentētājs - `un, izrādās, nevis gandrīz, bet patiešām saskaras`..
3) Niks stāv boksos, riteņi it kā pieskrūvēti, tiek pabeigts liet degvielu, pēkšņi kāds mehāniķis sāk vēlreiz skrūvēt kaut ko priekšējam labajam ritenim, to nepamana šiltītes turētājs un parāda Nikam, ka var braukt. Niks uzsāk kustību un priekšējā riteņa atslēga aiziet pa gaisu. No komentētāja nevienas piezīmes.. Pēc brīža Niks apstājas šķērsām boksu celiņā, komentētājs - `un... izskatās, ka ar Niku kaut kas ir atgadījies`.. Vēlāk parāda atkārtojumu, komentētājs beidzot to nokomentē.
4) Felipes ugunsgrēks boksos vispār fantastika - izbraucot no boksiem, visu formulas pagaļgalu, sākot no degvielas tvertnes vāciņu un izplatoties tālāk, apņem lielas un plašas liesmas, bet no komentētāja nevienas piezīmes, stāsta vienā mierā kaut kādas citas lietas.. Pēc tam, skatoties atkārtojumu, vienīgā piezīme - `Felipem izceļās neliels ugunsgrēks, bet tas viņam netraucē..`, it kā tā būtu kāda parasta lieta..
5) Visu sacīksti, sākot no ~ vidusdaļas, nedaudz ātrāk jau, kad izstājās Kimi, domāju par kopvērtējumu - taču, ja šādi beidzas sacīkste, tad par jauno kopvērtējuma līderi kļūst Luiss, kas vispār tā īsti nav prātam aptverams, kaut kas fenomenāls un nekad nebijis.. Bet komentētājs tikai pašās beigas, pāris apļus pirms finiša, uzsāk prātošanu - `ja šādi sacīkste beigsies, tad Ferrari vēl vairāk atpaliks no McLaren kopvērtējumā, bet pilotu vērtējumā.. un... `, un tad fenomenālā notikuma atklāsme..
Un vēl jāteic, ka pilnīgi besī laukā, ka daudzi (lielākā daļa) uzskata Kimi par reālāku titula pretendentu par Felipi. Esmu vienmēr uzskatījis, ka Felipe noteikti šajā sezonā būs krietni pārāks pār Kimi, tā domāju gan pirms sezonas sākuma, gan pēc pirmā posma, kad Felipe startēja no pēdējās starta vietas, gan pēc otrā posma, kur viņš kļūdījās un zaudēja Luisam, gan, protams, arī pēc 3. un 4. posma, kuros viņš uzvarēja. Bet komentētāji vēl pat iepriekšējā posmā nekaunējās sauc Kimi par Ferrari 1. pilotu, lai gan pilotu numuru piešķiršana ir stingri definēta. Un arī šoreiz komentētājs atļāvās izteikt ļoti lielu izbrīnu, ka Kimi nespēj turēt līdzi `pat` Felipes ātrumam.. Tiešām nesaprotu arī bukmeikerus, kas parasti visai precīzi nosaka likmes - uz šo posmu pēc viņu domām vislielākās izredzes uzvarēt esot bijušas tieši Kimi, es nesaprotu, kas visai pasaulei noticis, vai tad viņi tiešām neko nerubī vairs, vai neredz, kā kurš brauc, vai tiešām nejēdz, ka, neskatoties uz to, ka Kimi pirms šī posma vēl bija augstāk kopvērtējuma tabulā, tomēr jāņem vērā arī Felipes neveiksmes, ka brauc taču viņš daudz pārliecinošāk? Patiešām tādas dusmas!

Lai nu vai kā, pati sacīkste visai paredzama, izņemot varbūt kārtējo Fernando piekāpšanos Luisam un, protams, ārprātīgi fenomenālo faktu, ka Luiss tagad reāli ir izvirzījies kopvērtējuma vadībā. Šausmīgi žēl Nika, tur izskatījās tā, it kā tas mehāniķis speciāli būtu nodarbojies ar sabotāžu, tādējādi atņemot Nikam stabilu 5. vietu un iespēju cīnīties par 4. vietu. Sato 8. vieta arī zināms pārsteigums - beidzot Super Aguri tikuši pie pirmā punkta. Pilnīgi nesaprotama Fisiko stratēģija, laikam kļūmes pēc ielējuši nedaudz par maz degvielas pirmspēdējā boksu apmeklējuma reizē.

Bet vēl joprojām izskatās, ka par čempionu šosezon kļūs tieši Felipe! :)

ir doma

13. Maijs 2007 18:03 Palaidis garām..

Nokonstatēju, ka neesmu devis savu komentāru par Bahreinas posmu.. jocīgi gan, man šķita, ka pēc katra posma šosezon kaut ko uzrakstīju, bet izrādās, ka nekā! :(

2 raksta - ir doma

Back a Day - Forward a Day