Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 8. Maijs 2007

8. Maijs 2007 11:57 Trolejbuss sānos

Jā, šorīt gandrīz vai dabūju sev trolejbusu sānos. Un ne tikai to vien, arī taksometru gandrīz, pie kam tajos pašos sānos. Nu labi, manu dārgo lasītāj, par visu nedaudz sīkāk..

Ap plkst. 11.00 mierīgi savā nodabā braucu pa Satekles ielu virzienā prom no centra. Redzu tālāk priekšā, kā krustojumā ar Dzirnavu ielu iedegas sarkanais aizliedzošais luksafora signāls, līdz ar ko viegls sajūga nospiediens, neitrālā ātruma ieliciens, sajūga atlaidiens un līgana ripināšanās līdz krustojumam, baudot raidstacijas piedāvāto mūziku un apkārtējo jauko laiciņu. Pieripojis pie krustojuma, secinu, ka esmu tur nokļuvis pirmais - stāvu viens pats labajā braukšanas joslā, kreisā josla brīva. Tomēr mana laime būt šeit vienīgajam krustojuma okupētājām nebija ilga - jau pēc dažām sekundēm kreisajā braukšanas joslā man blakus pieripinās taksometrs. Nu nekas, nav liela bēda, varam tak ceļā dalīties. Tā nu stāvam tur pie sarkanās gaismas, te pēkšņi - papildus sarkanajai iedegas arī dzeltenā, kamēr pa Dzirnavu ielu braucošajiem jau zaļā izmirgojusies un beigusi spīdēt, taču sākusi degt viena pati dzeltenā. Domāju - tātad jāuzsāk kustība! Tomēr vēl ne, jo skatos, ka krustojumā vēl no Dzirnavu ielas pa kreisi nav paspējis nogriezties kāds auto, kas teju teju arī pabeigs kustību. Ap šo laiku man jau nodzisis gan sarkanais, gan dzeltenais gaismas signāls un nu deg viens pats zaļais, taču es savā labvēlībā ļauju auto, kurš iesācis manevru, to pabeigt, sak - lai jau izdodas nabadziņam, man tak nav nekur jāsteidzas. Tā nu zaļais deg, auto pabeidz manevru un mēs ar taksometru varam uzsākt kustību taisnup!

Taču pēkšņi skatos - kaut kas nav labi. No kreisās puses pa Dzirnavu ielu krustojumam strauji tuvojas 13. trolejbuss un neizskatās, ka tas plānotu veikt kādus bremzēšanas manevrus vēl pirms krustojuma sasniegšanas. Vilcinos, neuzsāku vēl tā īsti, nedaudz tikai paripinos uz priekšu, līdz secinu - jā, patiešām, trolejbuss pilnā sparā nesas pāris krustojumam manā virzienā. Nu neko, apstājos pavisam, trolejbusu sānos dabūt arī it kā negribas. Man ta vēl viegli, taču taksometram laikam ir, kur steigties, jo tas uzsācis kustību daudz pārliecinošāk par mani un līdz ar to nu ir spiests tik strauji bremzēt, ka pilnīgi riteņi bloķējas. Bet, lai vai kā, viss tomēr beidzās laimīgi - taksometrs nedaudz ar bloķētiem riteņiem paslīdzēja, trolejbuss aiznesās mums gar purniem un mēs mierīgu ceļu turpinājām savas ierastās gaitas.

Taksometrs paspēja nobremzēt.. but what if it didn't? Tad būtu šos abus dabūjis sev sānos, pie kam kreisajos un, acīmredzot, ap šo laiku jau būtu labākos medību laukos..

Šī stāsta vizuālā versija varētu izskatīties apmēram šādi:

9 raksta - ir doma

Back a Day - Forward a Day