Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 10. Aprīlis 2007

10. Apr 2007 13:59 Malaysian GP 2007

Jāteic - lielāki pārsteigumi nekā pirmajā posmā. Biju pārliecināts par Ferrari pārsvaru pār visām pārējām komandām, kā arī par Masas pārsvaru pār Raikonenu. Izrādījās, ka pirmajā punktā tomēr biju kļūdījies - startā McLaren ir ātrāki. Ja atceramies laikus pirms pāris sezonām, kad dēļ Renault komandas ārkārtīgi lieliskajiem startiem daudziem radās šaubas, vai tik viņi neizmanto aizliegto `launch control` sistēmu, tad šobrīd šāds jautājums varētu rasties attiecībā uz McLaren.

Nākamā lieta - izskatījās, ka, lai arī startā Hamiltons tika garām gan Raikonenam, gan Masam, abi Ferrari piloti drīz vien apdzīs debitantu un sāks tuvoties Alonso. Taču nekā - debitants izrādīja atzīstamu pilotēšanas un aizstāvēšanās prasmi, kas galu galā noveda pie Masas izslīdēšanas no trases un Raikonena nobiedēšanas tiktāl, ka pēdējais visas sacīkstes laikā pret pirmo melnādaino F1 pilotu neveica nevienu apdzīšanas mēģinājumu (tiesa gan, jāpiemin, ka daļēji pie vainas varēja būt arī raizes par dzinēju, kas nedaudz tika pabojāts Austrālijas GP).

Ar to, ka Hamiltonam neviens garām netika, zuda arī jebkāda cerība par to, ka Alonso varētu neuzvarēt. Masa pēc izbraukāšanās pa zālāju laikam bija kaut ko sliktu sadarījis savai formulai un atlikušajā sacīkšu daļā neko vairs nespēja pasākt. Alonso no 10. apļa līdz pirmajam boksu apmeklējumam bija bez radio sakariem, bet Hamiltonam sacīkšu beigu daļā karstajā Malaizijā izbeidzās dzeramais ūdens. Kulthards un Baričello pēc dzinēja nomaiņas startēja no pēdējās starta rindas. Tie arī visi jaunumi.

Goda pjedestāls analoģisks Austrālijas GP, tikai katrs pilots, rupji runājot, nobīdījies par vienu pozīciju (pēc moduļa 3). Ja tendence turpinās, tad pēc nedēļas Bahreinā varam sagaidīt debitanta Hamiltona uzvaru savā trešajā lielajā balvā, pārspējot komandas biedru, kurš finišētu 3. vietā, savukārt, viņiem abiem pa vidu būtu iespraucies Kimi Raikonens. Ceru tomēr uz Ferrari un Masam labvēlīgāku rezultātu.

Kas interesanti - McLaren šī bija pirmā dubultuzvara kopš 2001. gada Austrijas!!! Nebiju tā padomājis, bet izrādās, ka patiešām gandrīz 6 gadus nekas tāds nebija noticis, tas šķiet pilnīgi neticami. Savukārt, visu pagājušo sezonu McLaren bija iztikusi vispār bez uzvarām, tas šķiet mazāk neticami, jo šī ziņa visu laiku jau ir maisījusies pa galvu.

Tātad nākamais posms jau pēc nedēļas (nu jau pat vēl mazāk) - Bahreinas lielā balva Sakhiras trasē!

ir doma

Back a Day - Forward a Day