Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 18. Marts 2007

18. Mar 2007 13:03 Australian GP 2007 - the race

Nu ko, pirmā sacīkste ir galā, varam izvērtēt šīs sezonas sākuma reālos spēku samērus. Goda pjedestāls - vairāk vai mazāk prognozējams, vienīgais šaubas vēl bija par to, vai Felipe Massa spēs no pašām beigām (dzinēja maiņas dēļ) aizcīnīties līdz pjedestālam vai nē, bet nu Melburna nav Sahira un līdz ar to arī 6. vieta vērtējama kā ļoti labs panākums. Gribējās jau, lai pēdējos apļos tiktu apdzīts arī Džankarlo Fisikella, bet nu kā ir, tā ir.

Kas ļoti pārsteidza - Fernando Alonso. Un ne jau pozītīvā nozīmē. Pārsteidz tas, cik viņš tomēr švaku sniegumu šajās sacīkstēs parādīja - lai arī 2. vieta finišā par to neliecina, tomēr lielāko daļu sacīkstes viņš atradās aiz sava jaunā komandas biedra debitanta Luisa Hamiltona, pie tam ne tādā attālumā, no kura varētu kaut mēģināt apdzīt, savukārt pats Hamiltons pāris reizes kļūdījās, nedaudz izbraukdams no trases. Tikai pirms otrā pitstopa nedaudz patraucēja atpalicēji, līdz ar ko pēc tā Alonso atgriezās trasē pirms Hamiltona, kurš boksos pabija 2 apļus pirms Alonso un līdz ar to šos 2 apļus bija spiests braukt ar pilnu bāku. Savukārt, Heiki Kovalainens atkal parādīja, ka runas par viņa izcilību un Fisikellas karjeras norakšanu ir stipri pārspīlētas - vairākas kļūdas, viena sagriešanās trasē, pēc kuras gan tomēr spēja turpināt ceļu, un rezultātā vieta ārpus puntiem.

Raikonena uzvara neapstrīdama - tā kā Felipe Masa startēja no 22. vietas, tad nebija neviena, kas spētu ar Raikonenu sacensties. Domājams, ka turpmākajās sacīkstēs, kad Masu nepiemeklēs nekādas tehniskas ķibeles, viņš tomēr gūs pārsvaru pār Kimi.

BMW komanda demonstrē stabildu sniegumu ne tikai kvalifikācijā, bet arī sacīkstē - Roberts Kubica gan bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ, taču Niks Haitfelds, kurš startā (līdzīgi kā Hamiltons) apsteidza Fernando Alonso, finišēja 4. vietā pusminūti priekšā 5. vietā atrodošamies Fisikellam.

Super Aguri komanda tomēr sacīkstē nespēja turēt līdzi vadošajam desmitniekam, lai arī Takuma Sato no tā daudz neatpalika, finišējot 12. vietā. Antonijs Deividsons tikmēr jau pirmajā aplī piedzīvoja sadursmi ar Spyker komandas pārstāvi Adrianu Sutilu un finišēja pirmspēdējais no finišējušajiem pilotiem - 16. vietā, atstājot Sutilu kā pēdējo finišējušo.

Uz punktu robežas balansē Toyota komanda. Šoreiz veiksmīgāks izrādījās Ralfs Šumahers, finišējot 8. vietā, lai gan apli pirms finiša parādījās ziņas, ka ar viņa formulu kaut kas nav kārtībā un viņš esot ļoti lēns. Savukārt, Jarno Trulli, kurš, uzsākot iesildīšanās apli, radīja no savas formulas krietnu dūmu mākoni un bažas par to, vai motors izturēs vairāk kā pāris apļus, galu galā tomēr ierindojās 9. vietā.

Tā nu tas ir, sacīkste visai interesanta, intriga galvenokārt bija par to, vai Alonso beigu beigās spēs tikt garām savam jaunajam komandas biedram vai nē. Neskaitot nelielo sadursmi pirmajā aplī, sacīkstē tika piedzīvota tikai viena avārija, kad trasi nesadalīja Alekss Vurcs un Deivids Kulthards, kurš pārlidoja pirmajam pāri. Gaidām nākamo sacīksti pēc trim nedēļām Malaizijā, Sepangas trasē.

ir doma

Back a Day - Forward a Day