Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 17. Marts 2007

17. Mar 2007 12:51 Australian GP 2007 - qualification

Pirmā šīs sezonas kvalifikācija principā ne ar ko nepārsteidza - viss salikās pa plauktiņiem apmēram tā, kā biju privāti pie sevis domājis un oficiāli un publiski prognozējis - Ferrari, McLaren, BMW, Renault ar pāris iespraudumiem pa vidu. Protams, viens liels pārsteigums, kas noteikti satrieca visus, ir Super Aguri komandas lieliskais sniegums - Antonija Deividsona 11. vieta kvalifikācijā un Takuma Sato, kurš spēja pat iekļūt kvalifikācijas pēdējā sadaļā un tādējādi izcīnīt 10. vietu. Protams, pārsteigums, ka apspēta `mātes` komanda Honda, taču Hondas sliktais sniegums pats par sevi nekādu izbrīnu nerada, tas jau bija sagaidāms, lai arī varbūt ne tik ļoti lielā mērā - Džensonam Batonam, kuram pirms kvalifikācijas neesot tā arī izdevies normāli noregulēt formulu, 14. vieta, bet Rubenss Barichello vispār nespēja izkļūt no kvalifikācijas 1. kārtas un palika 17.

Žēl Felipes Masas, domāju, ka viņš noteikti būtu ieguvis Pole Position, ja ne tehniskās problēmas, kas atstāja viņu 16. vietā bez laika 2. kvalifikācijas daļā. Jau visos starpsezonas treniņos, kā arī Austrālijas posma piektdienas treniņos viņš regulāri bija ātrāks par komandas biedru Kimi Raikonenu, kurš šodien izcīnīja savu 12. pirmo starta vietu karjerā.

BMW komanda - nu, ko lai saka, viņi savu mājas darbu starpsezonā ir izcīnījuši godam un liels pārsteigums par Nika Haitfelda izcīnīto 3. vietu un Roberta Kubicas 5. vietu nav tikai tādēļ, ka ir pietiekami sekots līdzi starpsezonu notikumiem.

McLaren - protams, Fernando Alonso kvalifikācijā ir spējis apsteigt savu komandas biedru debitantu Luisu Hamiltonu, taču, patiesību sakot, biju sagaidījis krietni lielāku divkārtējā un esošā čempiona pārsvaru pār F1 debitantu, braucot vienā komandā - gan treniņos, gan kvalifikācijā ik pa laikam ātrāks bija Alonso, ik pa laikam - Hamiltons, līdz tikai pašās beigās Alonso palika 2. vietā, Hamiltons - 4.

Renault - arī šīs komandas nosacīti švakais sniegums - Džankarlo Fisikellas 6. vieta un Heiki Kovalainena 13. vieta - lielu izbrīnu nerada. Bija jau arī piebesījušas visas tās runas, ka atnākušais debitants Kovalainens tagad nu tik darbosies, nu tik brauks tik labi, ka atstās Fisikellu pilnīgā ēnā un noraks viņa karjeru. Protams, nekam tādam neticēju un pareizi vien bija.

Vēl daži interesanti momenti, ko vērts pieminēt - Jarno Trulli izrbraukšana no boksiem ar aizmugurē atstātu formulas pacēlāju, kurš nokrita trases malā pie izbraukšanas no boksiem, kā arī Ralfa Šumahera nedienas ar izbeigušos ātruma kārbu kvalifikācijas 2. daļā tomēr neliedza abiem Toyota pilotiem iekļūšanu pēdējā kvalifikācijas daļā un ierindošanos attiecīgi 8. un 9. vietā, par to neliels pārsteigums. Mājinieks Marks Vēbers, kuram pēdējā kvalifikācijas daļā tika ļoti jocīgi pa radio ziņots, lai taupa degvielu (laikam brauks boksos jau sacīkstes pirmajos apļos?), sasniedza 7. vietu, kamēr viņa komandas biedrs Red Bull komandā Deivids Kulthards palika tikai 19. Redzēs, kas būs ar Super Aguri komandu, kura tik pārsteidzoši labi pagaidām nostartējusi - Spyker jau ir iesniegusi ilgi gatavoto sūdzību par nelegālās šasijas lietošanu. Interesanti, ka šī sūdzība šoreiz ir vērsta tikai pret Super Aguri komandu, nevis arī Toro Rosso un Red Bull komandām, laikam jau tiešām tikai dēļ šī fantastiskā snieguma.

Sacīkste rīt 4:45 pēc Latvijas laika.

1 raksta - ir doma

Back a Day - Forward a Day