Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

Zhurnaala tituls here - 31. Decembris 2005

31. Dec 2005 12:51 Deekas ar policiju - 9. seerija!

Ieprieksheejaas seerijaas:
1. seerija
2. seerija
3. seerija
4. seerija
5. seerija
6. seerija
7. seerija
8. seerija
9. seerija

Shoreiz gadiijaas iipashi nepieklaajiigi celju policisti!

23. datums - 15 meeneshu jubilejas diena! Braucu maajup no Riigas uz Valmieru veelu vakaraa, ap 22:00. Netaalu peec Raganas (dazhus km uz priekshu) apdzenu kolonnu ar leenaakiem brauceejiem, kas velkas pa priekshu un kavee visu pagastu.. te, kur bijis, kur ne, peekshnji celja malaa paraadaas zili sarkanas gaisminjas un viirs ar steku mahaajaas manaa priekshaa.. Es veel kaadas sekundes daljas padomaaju, vai tieshaam man vinjsh to, saprotu, ka laikam jau gan, un izlemju tomeer apstaaties.. paarsimt metru laikaa apstaajos, domaaju, ka esmu baigi taalu no vinjiem, nakts melnums, aatrums, numura ziime droshi vien nav pamaniita.. varbuut braukt tomeer prom.. tomeer nebraucu, atveru logu un gaidu kaadu pienaakam.. viirs leenaa garaa chaapo uz manu pusi.. apniik gaidiit, vaaleeju atpakaljgaitaa vinjam pretii, vaaleeju, vaaleeju, kameer beidzot satiekamies. Esot bijis aatrums 130 km/h, viirs prasa - kaapeec taa? Es atbildu, ka apdzinu tipus, taapeec naacaas bik aatraak pabraukt, vinjsh - vai tad es nezinot, ka arii apdziishanas laikaa nedriikst aatrumu paarkaapt? Es saku, ka zinu, bet apdzenot tomeer buutu veelams peec iespeejas aatraak to lietu izdariit, vinjsh - a kuru tas interesee?.. Tieshi taadiem vaardiem, izcili nepatiikamaa intonaacijaa.. pats prasa, kaadeelj taa, un peec tam - `a kuru tas interesee?`.. njaa.. `Nu ko, Edgar, buus Tev uz Ziemassveetkiem naudas sods, soda punkti un veel vis kas`.. njaa, nez, ko vinjsh ar to `veel vis kas` bija domaajis, njemot veeraa, ka nekas cits tomeer nav paredzeets..

Tad nu griezos apkaart, piebraucu pie polichu mashiinas un gaidiiju protokolu. Protokolu atnesa otrs viirs, pirmaa paarinieks. Prasa man - `par ko ta jau 7 punktus esiet dabuujis`? Es vinjam - `par to pashu`.. shis man tik nosaka `gonshkjiks` (bet ne taadaa intonaacijaa kaa joku, bet taa kaa izsmieklu driizaak), atdod protokoli un `visu gaishu!`..

Taa nu man izgaaja, dabuuju 30 latus un 2 punktus, tagad ir jau 9 punkti, atnaaca uz maaju zinja, ka jaaiet kursos, lai 2 punktus likvideetu.. shaubos, ka ieshu!

ir doma

Back a Day - Forward a Day