25 January 2006 @ 10:58 pm
Kliedziens.  
Es nolēmu tagad izkliegt visu. Lai jūs varētu mani zākāt un lamāt, vai nēsāt uz rokām. Kaunināt un slavēt.

Ir cilvēki, ka pielipina depresiju. Viņi to izstaro. Kā gaismu. Viens skatiens tad. Viens, kas lika manējam apdzist un noklust maniem smiekliem. Tie atsitās pret sienām un kā spārnus pazaudējuši, klusi nopakšķēja uz putekļainās grīdas. Tajā skatienā..bija tukšums. Nekas, un tik pilns ar visu. Mazliet nogurušie plakstiņi slēpa vienaldzīgu kaisli. No tumšajām acu zīlītēm pretī rēgojās dusmas un bezpēcīgas ilgas. It kā sauktu palīgā. It kā nosodītu manus smieklus. Tās acis. Tikai to skatienu es šodien redzu, atkal un atkal pievēršamies manējam, uz mirkli saskaroties un atkal aizpeldam. Atstājot aiz sevis manu tukšo vakumu. Kā no saitēm norāvies, mans skatiens slīdēja šim cilvekam pakaļ, kamēr tas kāpa augšup pa metāla trepēm, dedzinādams tajās caurumus ar savām tukšajām acīm.
**********************
**********************
Cilvēki un viņu bezjēdzīgās sāpes. Uz ielām, parkos, ēkās. Man liekas, ka ja kāds izlēgtu gaismu, mēs visi tumsā spīdētu. Izsarotu savas skumjas un žēlabas. Daudzkrāsainas uguntiņas, kas nobirtu uz garāmgājēju sejām, pleciem, rokām. Un tā sajūta..tā sajūta varētu būt dzeltena gaismiņa pakrūtē.
**********************
**********************
Kāpēc jūs mani pieņemat. Lai paņirgātos? It kā mīļi un jauki, bet reizē ar ļaunumu. Ar nežēlīgu prieku. Jūs mani veidojat pēc sava ģīmja un līdzības, nejautājot man, kā es to vēlos. Jums patīk tas, ko esat panākuši, jums patīku tāda..vairāk jums. Nemitīgi padomi, ieteikumi, rīcības plāni. Jūs plānojat manu dzīvi desmit gadus uz priekšu, reizē nedomājot par rītdienu. Un nejautājat man, kā es jūtos. Es varētu būt gaiša svītra uz ceļa, ja pēkšņi pazustu gaisma.
**********************
**********************
Mana dzīve. Manas sāpes un prieks, pāri plūstošais prieks, kas vienmēr uzplūst, kad citiem ir slikti. Citiem tiem, kas tobrīd nav klāt. Un pārējie, kas apkārt, saņem manu sajūsmu, saņem lādiņu un domā, ka esmu es pati. Es, vienmēr jautra un gatava jokiem, gatava palīdzēt. Bet es esmu mīloša. Es mīlu, man patīk, mani kā liesmas aplaiza kaisle. Es eju un ņemu. Es gribu, es ņemu. Es tiecos pēc tā, ko iekāroju. Ja pārāk viegli, izmantoju. Man patīk būt tādai - mazliet ar šarmu un koķeti, melīgai un reizē kucei.
**********************
**********************
Vai man būtu jāsaprot? Jāsaprot un jāpārstārdā jūsu pārmetumi? Jāzina, ka tās ir tās domas, ko skaļi čukstat un klusi aiz muguras izkliedzat? Jāsaprot, ka slepeni nīstat un vēl slepenāk mīliet, iekārojiet un gribiet. Nolādiet. Atkal iekārojat. Vai man būtu jāpieņem jūsu mīzaliem līdzīgie ironiskie vārdi, slēptie skatieni, kas kā milzīgas boa apēd manu ziloni? Un jūs stāvat rindā, lai izgaršotu manus skūpstus. Aukstus un bezjūtīgus. Kaislē degošus. Es kolekcionēju. Es sagrauju. Es tā domāju. TĀ. Kā es un neviens cits.
**********************
**********************
Divdesit astoņi. Divtesmit astoņi nošauti baloži. Un starp tiem - pāris kraukļu, kuri izknāba man gabalu miesas. Izrāva daļu sirds. Un tieši jūs es mīlu. Jūs trīs..Trīs kā muskatieri tumšā naktī. Kraukli, dzejnieks un sapņotājs. Es esmu jūs ieguvusi. Un zaudējusi. Savas kaisles dēļ.
**********************
**********************
Vispirms krauklis. Melns un sargājošs. Spārni. Kā siltas rokas. Un es zem tiem. Tad kritiens. Tu sāpēji. ļoti un sāpi vēl tagad. kad karstas asaras dedzina manus vaigus, es domāju par to, kas bija un kas varētu būt. Toreiz es sāku kolekcionēt. Visus. Ar tevi sākot.
Pēcāk - dzejnieks.Tu paņēmi mani otrreiz dzīvē. Liki man iemīlēties un pazust. Es gribu un mīlu, es iekāroju, bet nevaru. Es netieku tev klāt un nespēju tur neko padarīt.
Tad trešais..viņš. Neaizniedzams un tāls. Ar tukšu un pārpildītu skatienu. Es bezcerīgi mīlu. Precētu vīrieti. Neesmu radusi iegūt uz laiku..neiegūt..esmu pieradusi pie ieguvuma garšas. Sajust tavu ķermeni virs sevis. Viss, ko es vēlos. Karotājs. Bruņinieka sirds un rokas virs manis. Es iekāroju un man sāp. Man patīk, es gribu..es klusi unkliedzoši mīli. Kliedzu sevī un tas manī atbalsojas.
**********************
**********************
Un tāpēc es dzeru. tagad un te. Šobrīd. taustiņi lēkā un acis iet konusā. Es dzeru, lai varētu rakstīt un runāt. Par visu, kas manī pūst. Es smirdu pēc dzīves, kurai pirms pusotra gada notecējis derīguma termiņš.
Tāpēc zākājiet mani un cieniet. Iekārojiet un iegūstiet. Lai es uz savas baltās rokas varētu iegriezt ciparu 30.
How HIGH you can fly with broken wings? Es lidoju augtu. Virs visiem. Zem zemes.
 
 
( Post a new comment )
[info]lady on January 25th, 2006 - 11:17 pm
Esi noteicēja pati pār savu dzīvi, jo nevienam nav par to varas. Un nav jāļauj, lai kāds Tevi veido pēc sava ģīmja un līdzības.

Un Viņš vienmēr būs un paliks Tavs saderinātais. Neskatoties uz to, ka viņam ir cita. Viss vienmēr var mainīties, kaut gan nav jālolo veltas cerības.

Viss notiek tā, kam tā ir jānotiek, neatkarīgi no tā, kā mēs to vēlamies.

Nekad nevienam neatdod savu sirdi, dvēseli un pašu sevi - to nav pelnījis neviens, kas pagadās vnk pa ceļam, tas ir jātaupa.

Esi vnk tāda kā esi un Tu zini, kāpēc to saku.


:)
(Reply) (Link)
Sindra[info]galadriela on January 25th, 2006 - 11:23 pm
Inxu Tu nezaudēji kaisles dēļ.
Un kolekcionāri nekad tik izmisīgi neraud pēc savām trofejām.
(Reply) (Link)
[info]inx on January 26th, 2006 - 12:48 am
Kraukli ir grūti noturēt pie zemes. Vienkārši tapēc, ka viņam ir spārni un viņa vieta ir debesīs. Viņam jālido. Viņš aizlido agri vai vēlu. Vienmēr. Gluži tāpat kā pa dienu spīd saule un pa nakti spīd mēness. Gluži tāpat kraukļus nevar noturēt...

un nevajag putnus kolekcionēt. no kolekcionēšanas nav jēgas. varbūt pamēģini vienkārši just...? izjust katru, ar ko gadās būt kopā kaut uz nakti. izjust pilnīgi visu. tā, ka pēc tās nakts nepaliek nekas neizjusts. try it sometime...
(Reply) (Link)
psihs[info]psihs on January 26th, 2006 - 02:42 am
nesapratu ne vienu vārdu, bet domāju, ja tas būtu domraksts tad 6
(Reply) (Thread) (Link)
[info]sapnjotaaja on January 26th, 2006 - 10:44 am
veelviens iemesls kaapeec domraksti un domu graudi ir jaaraksta skaidraa ...
shii ir driizaak dveeseles ateja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
psihs[info]psihs on January 26th, 2006 - 11:09 am
domraksti vispār maliekas nav jāraksta, labāk ir ateja
(Reply) (Parent) (Link)
Sīkzvērs[info]thegoat on January 26th, 2006 - 11:47 am
Nē nu man jau liekas, ka TAVAS pārdomas būtu tīri pieņemami reizēm nosaukt par Liela-čupa-sūdu :)

Nu un kas, tev dirsu plēš vai, ka es to rakstu? A moš man paliek labāk, ne?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sapnjotaaja on January 26th, 2006 - 02:11 pm
jā,tev ir taisnība...

un ja tev no tā paliek labāk, tad lūdzu - turpini dirst augumā visiem un par visu ... galvenais, lai tev ir labi.... gan jau ka man ir vienalaga un gan ja ka es taa pataas visu aizmirsiishu ...

tagad gan esmu pārliecināta, ka tev ir pilnīga taisnība, un es pavisam noteikti neko nesaprotu un tikai meedzu izdirst komantaarus, kas tikai tam vien domāti, kā diršnai kādam augumā (mans vienīgais dzīves mērķis) ...
(Reply) (Parent) (Link)
Kristaps Resnais[info]goldleader on January 26th, 2006 - 02:25 pm
Go get a life. And drop the drinking habit. Anywho - welcome to the anarchy side :)
(Reply) (Link)