Los Pollos Hermanos ([info]decembris) wrote 18. Februāris 2012, 19:36
kas tev liek domāt, ka referendumu organizē ušakovs? man nav pierādījumu ne par, ne pret. piedevām uzskatu, ka tā droši vien nav, pat ja atmetam visu nevainības prezumciju.

kāpēc? tāpēc, ka "saskaņas centram" šis referendums ir bijis nāvīgi neizdevīgs. tas pirmkārt viņus ir atmetis daudz tālāk no tikšanas valdībā, jo tagad sc ilgi nāksies skaidroties par savu atbalstu divvalodībai. ne velti laikā, kad tas viss nebija sasniedzis kritisko robežu, sc teica, ka ir "pret". otrkārt šīs akcijas rezultātā viņiem zūd monopols uz krievvalodīgo elektorātu.

būtībā referendums iedzina sc spīlēs. viņiem vajadzēja izvēlēties - krietni samazināt savas izredzes tikt varā vai krietni samazināt savu elektorātu. izvēlējās viņi pirmo, bet vēlētāji tāpat, visticamāk, kļūs mazāk.

krievijas pirksts? nu, nav jāsēž kremlī, lai izdomātu prikolīgu parakstu vākšanas tēmu, uz kuru daudzi varētu pavilkties. varbūt maskava arī kaut kādu naudu iedeva, bet daudz līdzekļu šeit nemaz nevajadzēja.

sausais atlikums? viss kārtībā - uzdots ir konkrēts jautājums, uz kuru tika sniegta konkrēta atilde. vai tas vispār kaut ko mainīs? jā, mainīs, latvija kļūs demokrātiskāka, jo visi krievi vairs nebalsos par vienu un to pašu kā kaut kādi totalitārisma zombiji. būtu vēl labāk, ja sc sevi pozicionētu pret lindermanu. tā viņi pazaudētu varbūt pat kādu pusi vēlētāju, bet pavisam droši tiktu varā pēc nākamajām vēlēšanām, un vairs arī nebūtu tik bīstami ar savām 15-20 balsīm saeimā, plus uz sabiedrības saliedēšanu solis būtu sperts.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: