xxx ([info]texti) wrote 19. Oktobris 2011, 23:47
Intervija ar Igaunijas Cosmopolitan galveno redaktori

Es esmu pats lielākais no visiem lielajiem textu kavētājiem, tādēļ atgriežos ar inovatīvu textu subžanru – interviju. Septembrī man sanāca padzīvoties Tallinā, un es kāri tvēru iespēju iepazīties ar Tallinas vietējiem hipsteriem, tādēļ pat gāju uz hipsteru teātra izrādi, kurā gandrīz aizmigu, jo aktieri dziedāja igauniski un bija saģērbušies lāčādās. Mana kolēģe Dace saskata teatrālu tuvību textu meiteņu pulkā, tad nu es pretim varu likt fishy tuvību ar redaktori Kolāti zivju un jūru sakarā – mēs abi tās mīlam gan upē, gan zupā. Kad es atgriezos Aberdīnā, kārtējais texta rakstīšanas bremzējošais faktors bija mana iesaistīšanās universitātes zivju departamentā, tomēr tagad esmu normāli apradis un centīšos būt laikus radošs.

Anu Lill

Bet nu par lietu – Igaunijas Cosmopolitan galveno redaktori Anu Lilli, kuru esu šoreiz nointervējis, satiku spa viesnīcā Kuresārē, kur mūs abus izmasēja. Anu Lille ir meitene, kura ar private jet lido uz Roņu salu, viņas mīļākā aktrise ir Natālija Portmena (to mēs piedodam), un vispār viņa ir kruta beibe. Tādējādi man ilgi nebija jāvilcinās, lai izlemtu viņu grābt aiz rokas un nointervēt. Anu, protams, ir igauniete, bet es – neizbēgami latvietis, tādēļ nolēmu iet kompromisa ceļu un interviju vest lietuviešu valodā. Tomēr, tā kā manas māsas ir Valsts valodas aģentūras darbinieces, intervija tikusi pārtulkota latviešu valodā – esmu gan centies saglabāt sematisko esenci un izteiksmes spilgtumu.

 

RJ: Čau, Anu. Man ir liels prieks ar tevi iepazīties! Vai tev ir liels prieks iepazīties ar mani?

AL: Protams, man ir milzīgs prieks ar tevi iepazīties, muļķi!

RJ: Mēs Latvijā dziļi sirsniņā apskaužam visus igauņus, jo viņi ir tik nenormāli attīstījušies un ņem lietas lēni. Kāds ir jūsu noslēpums?

AL: Mēs ļoti smagi strādājam un esam gatavi spiest un spiest arvien stiprāk, kamēr sasniedzam savu mērķi. Par ņemšanu lēni – neesu droša, vai tā ir pārāk kruta mūsu īpašība... Mēs esam pārāk lēni, lai riskētu un būtu radoši.

RJ: Tu esi Igaunijas Cosmopolitan galvenā redaktore, tātad Tu esi ļoti veiksmīga. Es esmu bloga līdzautors un ne tik veiksmīgs. Vai tev ir kāds padoms?

AL: Vnk turpini darīt to, ko tu dari, izvērtē savus konkurentus (EK, SM, AK, SK, DJB – aut.), rodi iedvesmu draugos, ceļo un turpini tusēt pa netu! Tā ir visa atslēga.

RJ: Cosmopolitan ir žurnāls, kam rūp igauņu jaunieši un viņu šķīstība. Kādi jautājumi ir viskarstākie? Proti, kuri temati Tavā žurnālī ir vissvairīgākie lasītājiem?

AL: Sekss un attiecības. Vari noliegt un vari arī nenoliegt, bet tu lasi rakstus par seksu, jo šie jautājumi skar visus, jo visi nodarbojas ar TO. Pat tavi vecāki!

RJ: Parunāsim par piezemētākām lietām tagad, piemēram, par Eirovīziju. Es nenormāli mīlu jūsu Getter Jaani, un es pat viņu vienreiz redzēju Tavā Cosmo numurā šovasar, kad Valgā gaidīju solāriju. Mēs Eirovīzijā galīgi sūkājam, un tas galvenokārt ir tādēļ, ka Latvijā ir tikai viens dziedātājs – Lauris Reinix. Vai tev viņš patīk? Moš esi dzirdējusi kādu no viņa dziesmām?

Lauris skrien

AL: Es zinu viņu kā mākslinieku, jo viņš piedalījās projektā ar mūsu vietējo drostaliņu Maarja-Liis Ilus un Luisa Värk pirms kāda laiciņa. Personīgi man viņa mūzika tā ne pārāk (besī – aut.), bet es varu oficiāli atzīt, ka esmu nenormāli samīlējusies Renārā Kauperā. (Smaida.) Tas viss sākās ar My Star, un es esmu milzīga Brainstorm fane līdz šobaltdienai. Viņu mūzika ir tik patiesa un sirsnīga, un īsta, un Renārs vnk šarmē mani ar savu balsi un klātbūtni.

RJ: Tā kā mūsu blogs nav nekāds inteliģentu projekts, man ir pienākums pajautāt Tev par dzeršanu. Tev patīk dzert?

AL: Jā, patīk. (Sarkst.) Mīlu labu vīnu un kokteiļus.

RJ: Vai tu tagad dzer? Es dzeru.

AL: Es arī dzeru, bet kafiju. Esmu riktīgi atkarīgā.

RJ: Vai jums Igaunijā ir oligarhi? Lielākā tiesa igauņu, kurus esmu saticis, ir vai nu miljonāri, vai slaveni, un tas mani dara aizdomīgu.

AL: Noteikti daži ir, bet ne pārāk daudz un neviens manā bāriņā. Reālajā dzīvē lielākā daļa cilvēku NAV slaveni vai miljonāri...

RJ: Parunāsim taga par attiecībām. Kā lai zina, kuru tu mīli? Piemēram, iedomājies, ka ir tāda meiča, teiksim, vārdā Betina, kura flirtē ar diezgan krutu čali, vārdā Leon, kurš mīl viņu ļoti, ļoti, bet tajā pašā laikā šai meičai ir viņas veiksmīgais bijušais līgavainis, teiksim, vārdā Denis, viņas tēva favorīts. Tad pēkšņi nabaga Betina zaudē atmiņu un nu vairs nezina, kuru tad īsti mīl. Kā lai viņa to noskaidro?

AL: Viņai vajadzētu ar abiem satikties (bet ne jau nu abiem kopā) vienam fiksajam [randiņam] un paskatīties, kurš viņas sirdij liek lēkāt ātrāk jau no pirmā acu uzmetiena.

RJ: Kas ir tā lieta, kuru tu pirms tam pilnīgi neapjauti, bet par to uzzināji, lasot savu žurnālu? Vai tu pēc tam juties apgaismota?

AL: Es iemācos kaut ko jaunu katru mēnesi, mana pēdējā „apgaismība“ ir sakarā ar ēdienu. Es uzzināju, ka griķu putrā ir vairāk tauku nekā rīsos!!! Es uzaugu, domādama, ka griķu putra ir vislabākais ēdiens un uztur tevi formā. Un šis tātad izskaidro, kādēļ aziāti ir tik tievi...

RJ:  Tātad... Tavuprāt, kas ir labāka alternatīva – nodarboties ar seksu ar kkādu tur šmaru vai labāk gultiņā palasīt par laaaaaabu seksu iekš Cosmo lappusēm?

AL: Īsta lieta vienmēr ir labāk, bet es tiešām negribētu kniebties ar dajebkuru... Labāk tad nekniebties vispār.

Nils ar bebru Valdis smīn

RJ: Ko Tu domā par šiem slavenajiem latviešu džekiem? Tīri tā no vizuālā, protams. Varbūt tev viņiem ir kāds padoms? Varbūt pat Tu vari kādu no viņiem atpazīt?

AL: Baidos, ka neesmu ar viņiem familiāra... Džekam pirmajā bilžā ir diezgan stilīgas brilles un jauks smaids, tādēļ es viņam ieteiktu sekot savam personīgajam stilam un stājai. Otrais varētu nogriezt tās ūsas (Breds Pits varbūt ir matains, bet ne jau visi to spēj izkopt) un valkāt kaut ko košāku, tas arī izgaismotu viņa aprises.

RJ: OK, tas laikam tad arī viss. Man bija liels prieks ar tevi parunāties & tagad tev ir ielūgums braukt ciemā uz Aberdīnu, uz kurieni visi dziļi sirdī grib braukt, un apēst ar mani kādu scotch pie.

AL: Paldies, man arī bija prieks ar tevi parunāties. Es noteikti mēģināšu izmantot ielūgumu un apēst kādu scotch pie (un iedzert kādu glāzi scotch arīdzan) ar tevi. Bučaz!

RJ: Bučaz!

 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: