Tue, Jul. 4th, 2017, 10:20 pm
[info]tethys_: :(

Iebridu latviešu FB iepazīšanās grupā. Nu ko, jāsaka latviski, kā tajā grupā cits par citu saka - vēmiens nāk, kas viņi visi muti ar caureju mazgājuši, piderasi jobanie?
*
Šausmas. Es jau ilgi esmu vienā angliski dominējošā pagānu iepazīšanās grupā. Tur ir ļoti daudz amerikāņu, arī angļi, austrāļi, un ir arī eiropieši, lai gan mazumā. Ir manīti cilvēki arī no Vācijas, ziemeļvalstīm un citām, tomēr sajūta ir tāda angļuvalodīgā.
Tajā grupā ir Freaky Friday, kad grupā ir ļoti daudz seksuālu ierakstu, cilvēki visu laiku flirtē, runā ļoti atklāti, bet nekad nekas tāds nenotiek kā latviešu grupā. Nemitīga pazemošana, rupjības, apvainojumi, tāda lēta čīkstēšana, ka te jau normālu cilvēku nav, visādi ļoti pretīgi vārdi. Cilvēki kašķējas, apsaukājas, visvisādi mēģina sevi izcelt, citus pazemojot.
Pilnīgs kultūršoks.
Esmu arī gīku iepazīšanās grupā, kur ir daudz dažādu cilvēku, arī daudz amerikāņu, bet daudz arī citu. Un arī tur nekas tāds nenotiek. Tikko kāds atļaujas pateikt kaut ko tādu, visi sakrīt virsū, aizstāv, sūdz adminiem, uzskata to cilvēku par riebīgu, bet latviešu grupā ir viena vienīga šausma. Nu nopietni. Senāk man bija grūti pierast pie tā, ka nevar nevienam ne vārdiņa pateikt ārzemnieku grupās, bet es ļoti ātri pieradu. Pie laba ātri pierod.
Mēs tiešām, tiešām, nu tiešām esam tik pretīgi???
Laikam lieks jautājums...
Tomēr, tā kā pēdējā laikā internetā sazinos tikai angļu valodā, dzīvoju pa pusei angliski runājošajā telpā, man iestājās tāds kultūršoks! Ļoti maz "like". Ja es sāktu tā laikot kā citur, gan jau padomātu, ka es visiem un nedod dies - visām! - uzreiz situ kanti, bet man tas vienkārši iegājies kā jauki - man patika, ko tu pateici. Tur "like" gandrīz nemana. Visi baidās kāds kādu uzrunāt, jo gan jau nosodīs, baidās pateikt ko labu, ja no nories.
Nē nu tiešām... nu šausmīgi, nu šausmīgi... uz to tā paskatīties no malas.

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: